Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin Açıklaması

'Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele kesintisiz devam edecektir. Bu konuda güvenlik kuvvetleri, son terörist etkisiz hale getirilinceye ve ülkede huzuru tamamen sağlayıncaya kadar mücadeleye devam edecektir. Bu konuda kararlı, inatçı ve inançlıyız'

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele kesintisiz devam edecektir. Bu konuda güvenlik kuvvetleri, son terörist etkisiz hale getirilinceye ve ülkede huzuru tamamen sağlayıncaya kadar mücadeleye devam edecektir. Bu konuda kararlı, inatçı ve inançlıyız." dedi.

Hakkari programının ardından Van'a gelen Orgeneral Çetin'i, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığında Vali Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve komutanlar karşıladı.

Askerlerle bayramlaştıktan sonra Mehmetçik Camisi'nde cuma namazı kılan Çetin, ardından İl Jandarma Komutanlığı ve 6. Hudut Alay Komutanlığını ziyaret etti.

6. Hudut Alay Komutanlığında telekonferansla ilçe jandarma komutanlarının bayramını kutlayan Çetin ve Zorluoğlu, ardından Güvenlik Korucuları Derneğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Çetin, burada yaptığı açıklamada, kahraman korucuların mücadeleleriyle gurur duyduklarını söyledi.

Bu vesileyle ülkenin birliği, bütünlüğü ve huzuru için, vatandaşların can ve mal güvenliği, huzur ortamının temini ve devam ettirilmesi için hayatını feda eden aziz şehitlerin hepsini şükran ve minnetle andıklarını ifade eden Çetin, "Kahraman gazilerimize Allah'tan şifa diliyoruz. Onlar bu vatan için can verdiler, bu millet, bu bayrak için hayatlarını feda ettiler. Biz de gerekirse bu vatana, bu millete, bu devlete canımızı, kanımızı helal ediyoruz ve armağan ediyoruz, helal olsun. Yeter ki vatanımız sağ olsun, vatandaşımız huzur içinde yaşasın." dedi.

Çetin, şunları kaydetti:

"Kahraman ordumuz da kahraman polisimiz de kahraman jandarmamız ve kahraman güvenlik korucularımızla ve hepsinden önemlisi yüce milletimizin katkısı ve desteğiyle, güvenlik korucularının etkili operasyonu, yüce Allah'ın yardımıyla terörü ülkenin gündeminden çıkaracağız. Allah'ın izniyle ülkede huzur ve güveni daimi sağlayacağız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki emir ve direktiflerini aldınız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve 81 milyon vatandaşımız bizden bunu istemektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele kesintisiz devam edecektir. Bu konuda güvenlik kuvvetleri, son terörist etkisiz hale getirilinceye ve ülkede huzuru tamamen sağlayıncaya kadar mücadeleye devam edecektir. Bu konuda kararlı, inatçı ve inançlıyız."

Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman ise güvenlik korucularının jandarmayla birlik ve beraberlik içinde operasyonlarda üstün başarı sağladığını dile getirdi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin daha sonra İl Emniyet Müdürlüğünde polis memurlarının bayramını kutladı.
Kaynak: AA