Mersin'de Bayram Tedbirleri

İçel İl Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı dolayısıyla, şehir merkezinde ve şehirlerarası yollarda bir takım trafik tedbirleri uygulayacak.

Emniyetten yapılan açıklamada, bayram tatili süresince il merkezinde, şehirlerarası yollarda ve tüm ilçelerde, aralıksız sabit ve seyir halinde denetimler yapılacağı belirtildi.

Otobüslerde de denetimler yapılacağının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Otobüslerde yapılacak denetimlerde, takoğraf, Zorunlu Mali Mesuliyet ve Ferdi Kaza Koltuk Sigortaları, fenni muayene, lastik diş derinlikleri, şoförlerin alkol durumu, sürücü belgeleri, araç kullanma sürelerine riayet edip etmedikleri ile mesleki yeterlilik belgesine sahip olup olmadıkları titizlikle kontrol edilecek, eksiklikleri tespit edilen araç ve sürücüleri hakkında gerekli yasal işlemler başlatılarak, eksiklikler giderildikten sonra araçların yola devam etmelerine izin verilecek. Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler terminal çıkış ve yol kenarı ortak denetim noktalarında sürekli denetlenecektir. Denetimler sırasında görevlilerimizce yolculara bilgilendirme yapılarak, eğitici broşürler de dağıtılacaktır."

Açıklamada, il merkezinde arife günü ve bayram süresince oluşacak trafik yoğunluğundan dolayı Tarsus-Adana-Hatay-Osmaniye istikametinden Erdemli-Silifke-Antalya istikametine giden sürücülerin serbest bölge otoban gişelerinden giriş yaptıktan sonra batı istikametine doğru Çeşmeli otoban yol ayrımından çıkış yaparak yollarına devam etmelerinin uygun olacağı bildirildi.

Bayram tatili süresince şehitlik, mezarlık, cezaevleri, alışveriş merkezlerinde, bayram namazı için camilerde, halkın yoğun olarak bulunacağı cadde ve bulvarlarda, önemli kavşaklarda personel görevlendirilmesi yapılacağı, bu gibi yerlere gelen vatandaşların araçlarını, yollara gelişi güzel park etmemeleri, hırsızlık gibi olaylara karşı aracın camlarını kapalı, kapılarını kilitli tutmaları, park konusunda görevlilerin uyarı ve ikazlarına uymaları istendi.

- Radarla hız denetimleri yapılacak

Vatandaşlara emniyet kemeri takmaları konusunda gerekli uyarıların yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Otoyolda, bölünmüş karayolunda ve şehir merkezindeki önemli cadde ve bulvarlar üzerinde, hız yapmaya müsait yerlerde sabit ve seyir halinde radarla hız denetimleri yapılacaktır. Kent merkezinde bulunan Adnan Menderesı, GMK, H. Okan Merzeci, Akbelen bulvarları ve 3. Çevre Yolu gibi ana arterlerde üzerinde hız limiti 70 olduğundan, vatandaşlarımızın o yol kesimi için belirlenen hız limitlerine, trafik işaret ve levhalarına uymaları, özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve güneşinde etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği bilindiğinden, uzak yerlerden gelen vatandaşlarımızın uygulama noktasında kısa süreli de olsa araçtan inerek dinlenmeleri halinde, hem aracın iç mekanındaki oksijen yoğunluğunun artması hem de hareket ederek kan dolaşımının normale dönmesi, uyku ve yorgunluğun bir nebze de olsa giderilmesi için önem arz etmektedir. Sevenlerin bir araya geldiği sevinç günleri olan bayramlarımızın, yas günlerine dönüşmemesi için, alınan tüm trafik tedbirlerinin yanında, vatandaşlarımızın da azami titizlikte trafik kurallarına riayet etmeleri, meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanmasına doğrudan katkı sağlayacaktır."

Kaynak: AA