Yalova'da Bayram Tedbirleri

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla il genelinde trafik tedbirleri alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bayramın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla Trafik ile Bölge Trafik Denetleme Şube müdürlüklerinden ekipler görevlendirildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, otogarda otobüsleri ve sürücüleri denetlerken, yolcuları da bilgilendirdi. Bölge trafik ekipleri ve şehirlerarası otobüs terminalinde görev alan ekiplerin ise yolcu otobüsleri ve minibüsler üzerinde kontrol ve denetimlerini sürekli hale getireceği kaydedildi.

Yalova il merkezi ve ilçelerde trafik birimlerinde görev yapan büro hizmetleri dahil bütün personelin bayram süresince mesai mefhumu olmadan ve genel hizmet birimlerinde görevli personellerden maksimum sayıda takviye kuvvet alarak, ana arterlerde özellikle kazaların yoğun olduğu sorumluluk güzargahlarında sürücülerdeki yakalanma riski duygusunu en üst seviyeye çıkarmak için görünür olarak görev yapacağı bildirildi.

Trafik kazalarına neden faktörlere karşın çalışmaların artırılacağı, kural ihlali yapan, sabırsız davranış gösteren sürücülerin tespitine yönelik olarak da havadan drone ile trafiğin denetleneceği belirtildi.

Kaynak: AA