Van'dan Kısa Kısa

Başkale ilçesine bağlı grup mahalle yollarında stabilize çalışmaları sürüyor.



Van Büyükşehir Belediyesi Başkale'ye bağlı grup mahalle yolları olan Akçali, Dereiçi ve Kesendere mahallelerinde yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

İlçeye bağlı çoğu mahallede çalışmaların sonbahara kadar devam edeceği belirtildi.

- Tuşba'da 40 kilometre sıcak asfalt ihalesi

Van Büyükşehir Belediyesi Merkez Tuşba ilçesinde yapacağı 40.5 kilometrelik sıcak asfalt için ihale yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından 2018 sıcak asfalt çalışmaları kapsamında Tuşba ilçesinde yaklaşık 40.5 kilometrelik yola sıcak asfalt dökülecek.

2017 yılında yaklaşık bin kilometrelik yolu asfaltla buluşturan Van Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

- Sıfır Atık Projesi

Van Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Projesi’ni Başkanlık hizmet binasında hayata geçirdi.

Proje kapsamında kurumun atıkları geçici atık depolama alalında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak.

Büyükşehir Belediyesi daha önce ilk defa Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yerleşkelerinde hayata geçirilen "Sıfır Atık Projesini" Başkanlık hizmet binasında başlatarak ilklere ismini yazdırmayı başardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi ile kurumlarda ortaya çıkan atıkların ayrıştırılarak israfın önüne geçilmesi ve ekonomiye geri kazandırılması hedefleniyor.

Ülke genelinde projeyi ilk olarak hayata geçiren belediyelerden biri olduklarını ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Selçuk Doğru, şöyle konuştu:

"Sayın Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda Sıfır Atık Projesini başlattık. Proje kapsamında sadece Başkanlık binamıza 40 ayrıştırma kutusu bıraktık. Kutularımızın üzerine bilgilendirici levhalar da astık. Cam, plastik ve kağıt olmak üzere üç bölmeden oluşan atık kutularımız sayesinde ayrıştırma işlemini çöp atılırken başlatmış olduk. Bunun yanında binamızın girişinde bulunan bir alanda geçici atık depolama alanı yaparak yine burada cam, plastik, kağıt ve tıbbi atıkların ayrı ayrı biriktirildiği konteynerler yerleştirdik. Bu alanda çöpler günlük olarak ilgili toplayıcı firma tarafından alınarak ülke ekonomisine geri kazandırılacak."

- TOKİ sakinlerine park müjdesi

Van'ın Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Erdemkent Mahallesi sakinlerine park müjdesi vererek, her mahalleye hizmet etmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Edremit Kent Meydanı’nda konuşan Çiçekli, mahalle sakinlerinin yıllardır beklediği müjdeyi verdi. TOKİ’lerin doğalgaza kavuşturulması başta olmak üzere her mahalleye ADEM’ler, taziye evleri, parklar gibi çeşitli hizmetlere kavuşturan Edremit Belediyesi, Erdemkent Mahallesine ise çok kapsamlı bir park yapmaya başlıyor.

Kaynak: AA