Tokat'ta 'Bilim Park Projesi' Hayata Geçirildi

Erbaa ilçesinde öğrencilerin özel yeteneklerini ve ilgi alanlarını ortaya çıkarmak amacıyla "Bilim Park Projesi" hayata geçirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri, bilim, teknoloji ve sanata ilgi duymaları, özel yetenekli öğrencilerin uzman kişiler tarafından eğitilmeleri amacıyla Bilim Park Projesi'ni hazırladı.

Kaymakamlık ve belediye tarafından da desteklenen proje kapsamında Halk Eğitimi Merkezi'nde drama, zeka, robotik kodlama, mühendislik, eğlenceli bilim ve planetaryum olmak üzere 6 atölye oluşturuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişen ve değişen dünyada yapay zekanın konuşulduğu gününüzde bu gelişmelerin dışında kalmak istemediklerini söyledi.

Ekip arkadaşları ile bir araya gelerek neler yapabileceklerini düşündüklerini belirten Aslan, özellikle özel yetenekli, parlak zekaya sahip, ilgi istekleri yönünde bir şeyler yapmak isteyen öğrencilere yönelik bir kurum açma yoluna gittiklerini anlattı.

İlçedeki 19 bin öğrencinin tamamının projeden faydalanma şansı bulunduğuna işaret eden Aslan, "Öğrencilerimiz burada uzman öğretmenlerimiz tarafından eğitim alacak. İlgi ve isteklerine bağlı olmak şartı ile öğrencilerimiz hem okul sezonunda hem ders saatleri dışında, tatil dönemlerinde de buradan faydalanacaklar. İlerleyen süreçlerde sanat atölyeleri ile bunları devam ettirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: AA