Bartın'daki FETÖ/PDY Davaları

Haklarında dava açılan 2 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan iki ayrı davada, 2 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan Ensar Erdoğan, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

Sanık avukatı ve yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada tanık V.U, sanığı, birlikte öğretmenlik yaptığı örgütün dershanesinden tanıdığını, örgütle bağlantısının olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Sanık Erdoğan, bir yıldır tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 2 Ağustos'a erteledi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

- 6 yıl 3 ay hapis

Aynı mahkemedeki ikinci duruşmada, tutuklu yargılanan S.K, örgütle bağını 2012'de kestiğini ve örgütsel bir bağının olmadığını öne sürdü.

Cumhuriyet savcısının, esas hakkındaki mütalaasında "ByLock" kullandığının tespit edildiği, örgütün eylem ve faaliyetlerine katıldığının anlaşıldığını belirterek "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istediği S.K, iddiaları reddederek, beraatini ve tahliyesini istedi.

Sanık avukatı da mütalaada yer alan terör örgütü üyeliği iddiasına katılmadığını ve suçlamalarla ilgili somut bir delilin olmadığını savunarak, müvekkilinin baş örtüsünden dolayı örgütün dershanelerinde çalışmak zorunda kaldığını öne sürdü.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın ve yurt dışı çıkış yasağı tedbiriyle tahliyesine karar verdi.
Kaynak: AA