Mutki'de Öğrenciler Kitap Okuyup Birlikte Analizini Yapıyor

Mutki'de ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla yürütülen Kitap Okuma Halkaları Projesi'nde, öğrenciler düzenli olarak kitap okuyup sonrasında bir arya gelerek okudukları kitapların analizini yapıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Halk Kütüphanesince yürütülen Kitap Okuma Halkaları Projesi ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılıyor.

Proje yürütülerinden Gençlik Lideri Muhammed Ahmed Korkman, yaptığı açıklamada, iki ortaokul iki de lisenin katıldığı proje sayesinde 45 öğrencinin düzenli kitap okuduğunu söyledi.

Öğrencilerin verilen kitapları bir ay süreyle okuduğunu dile getiren Korkman, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Öğrenciler sonrasında 10-15 kişilik gruplar halinde kitabın kritiğini yapmak için bir araya geliyorlar. İlçe Halk Kütüphanesiyle birlikte yürüttüğümüz bu projede gençleri kitap okumaya yönlendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca kitap analizlerinin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz."

Kütüphane görevlisi Dilek Barto ise proje kapsamında asıl hedeflerinin bugüne kadar okuma alışkanlığı kazanmamış gençlere okumayı sevdirmek olduğunu belirterek, "Gençlerin okuma alışkanlığı kazanması çok önemli. Biz bu proje ile gençlerin sadece okumakla kalmalarını istemiyoruz. Çalışmalarımız, okuduğunu anlayan, yorumlayabilen bir sistem üzerinde yoğunlaşıyor." diye konuştu.

Öğrencilerden Kübra Nur Yalçınkaya da birkaç ay öncesine kadar kitap okumayı sevmediğini, proje sayesinde okuma alışkanlığı kazanacağına inandığını söyledi.

Kaynak: AA