Dünya Posta Birliği Dünya CEO Forumu

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bozgeyik: 'Şirketimiz özellikle son yıllarda yaptığı atılımlar sayesinde küresel posta sektöründe söz sahibi ve karar alıcı bir konumda bulunuyor' 'UPU Dünya CEO Forumu gibi son derece önemli ve prestijli bir etkinliğe ülkemiz adına ev sahipliği yapacak olmaktan büyük memnuniyet ve gurur duyuyoruz'.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü ve Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı Kenan Bozgeyik, PTT'nin özellikle son yıllarda yaptığı atılımlar sayesinde küresel posta sektöründe söz sahibi ve karar alıcı bir konumda bulunduğunu belirterek, "UPU Dünya CEO Forumu gibi son derece önemli ve prestijli bir etkinliğe ülkemiz adına ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet ve gurur duyuyoruz." dedi.

Küresel posta sektörünün prestijli organizasyonlarından Dünya Posta Birliği (UPU) Dünya CEO Forumu'nun açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı Kenan Bozgeyik ile UPU Genel Sekreteri Bishar Hussein'in katılımıyla gerçekleşti.

Forumun açılışında konuşan Bozgeyik, PTT'nin özellikle son yıllarda yaptığı atılımlar sayesinde küresel posta sektöründe söz sahibi ve karar alıcı bir konumda bulunduğunu söyledi.

PTT'nin, 2020'ye kadar Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığı'nı yürüteceğini aktaran Bozgeyik, PTT'miz uluslararası alandaki dev organizasyonlarına bu etkinlikle bir yenisini daha ekliyor. UPU Dünya CEO Forumu gibi son derece önemli ve prestijli bir etkinliğe ülkemiz adına ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet ve gurur duyuyoruz." diye konuştu.

- Forumda, 60 ülkenin posta idaresi üst yöneticisi ağırlanıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen UPU Dünya CEO Forumu, "Postadaki Dijital Bölünme: Yeni Bir Portföy, Daha İyi Performans veya Yeniden Tanımlanmış Bir Misyon?" temasıyla gerçekleşiyor.

Geçen yıl Moskova'da gerçekleştirilmesinin ardından, PTT'nin girişimleriyle üçüncüsü İstanbul'da düzenlenen forumda, yaklaşık 60 ülkenin posta idaresi üst yöneticisi ağırlanıyor.

Etkinliğin, "Bugüne Kadar Elde Edilen Bulgular: 2017 CEO Forum Bakış Açısı ve Serbest Oturum: 2017'ye Bölgesel Bakış" başlıklı ilk panelinde katılımcılar, geçen yıl yapılan değerlendirmeler ve edinilen tecrübeler ışığında bu yılki tartışmaları nasıl yönlendireceklerini müzakere edecek.

"Global Perspektifler: Gelişmiş Bir Çevrede Büyümenin Sağlanması", "Doğru Dengeyi Sağlama: Günümüzde İdeal Posta Portföyü Ne Olmalı?", "Müşteri Baskısı: Lojistik Tedarik Zincirinde Hızlı, Öngörülür ve Güvenli İşlemler Sağlayan Bir Hizmet Sağlayıcısı Nasıl Olunur?" ve "Evrensel Hizmet Yükümlülüğü'nün Yeniden Tanımlanması: Sorunları Paylaşmak" başlıklarının ele alınacağı paneller sonrasında kapanış oturumuna geçilecek.

Yarın da devam edecek forumun, 3-7 Eylül'de Etiyopya'da düzenlenecek Olağanüstü Kongre'deki Bakanlar Strateji Konferansı için temel oluşturması bekleniyor.
Kaynak: AA