Hakkari Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

Hakkari Üniversitesinde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, törende yaptığı konuşmada, mezun olmanın haklı gururunu yaşayan öğrencilerle bu mutluluğu, sevinci paylaştıklarını söyledi.

"Hakkari'de belki istediğiniz fiziki şartlarda olmamakla beraber yine de elimizdeki imkanlar, hocalarımız ve binalarla akademik kariyerinize ilk adımınızı attınız." diyen Toprak, şöyle devam etti:

"500 civarında arkadaşımız mezun oluyor. Mezun olan arkadaşlarımız için söylüyorum. Ön lisans ve lisans programlarını tamamlayarak üniversite mezunu sıfatıyla inşallah hayata atılacaksınız. Aydınlık geleceğimizin teminatı bu gençlerimiz, kendi geleceklerini inşa etme ve aynı zamanda da meslek edinme yolunda kendilerine çok büyük yardımı olan üniversite öğrenimini tamamlayarak inşallah hayata atılacak. Burada elde ettikleri bilgiler, tecrübeler, hayata bakış açısı, hayatları boyunca kendilerine yardımcı olacak. Üniversitemiz de bundan sonra ki aşamalarda gerek akademisyen kadrosu gerekse yurtiçi ve yurtdışından yeni kazandırılacak öğrencilerimiz, ihaleleri tamamlanarak inşaatı devam eden yeni binalarımızın da hizmete girmesiyle hiçbir eksiği olmadan inşallah bundan sonra çok daha verimli ve sosyal imkanları olacak şekilde Türkiyemize sizin gibi değerli mezunlar yetiştirmeye devam edecek."

Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş de üniversite olarak yöneticisinden akademisyenine, idarecisinden, öğrencisine kocaman bir aile olduklarını ifade etti.

Bütün mezunların büyük emek vererek geldikleri uzun bir sürecin son gününü hep birlikte yaşadıklarını kaydeden Pakiş, yeni bir döneme başlayan tüm öğrencilere bundan sonra ki hayatlarında başarılar diledi.

Bölüm birincilerine başarı belgelerinin verildiği tören sonunda, Çölemerik Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yıl sonu sergisi gezildi.

Mezuniyet coşkusunu tören sonunda halı sahada yaşayan öğrenciler, havaya kep fırlatıp halay çekti.

Programa, Vali Toprak'ın eşi Funda Toprak, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve kurum amirleri de katıldı.

Kaynak: AA