Başarılı Öğrencilere İstanbul Ve Çanakkale Gezisi Ödülü

Van Büyükşehir Belediyesi, okullarında başarılı olan 43 lise öğrencisini İstanbul ve Çanakkale gezisiyle ödüllendirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) desteğiyle yürütülen Gençlik Şühedanın İzinde Projesi kapsamında, kent genelindeki liselerde eğitim öğrenim gören başarılı kız öğrencilerin ödüllendirilmesi amacıyla İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenlendi.

Geziye iki rehber öğretmen gözetiminde 43 öğrenci katıldı. Öğrenciler, Van Ferit Melen Hava Limanı’ndan yolcu edildi.

İstanbul ve Çanakkale'yi yakından tanıma, tarihi yerleri gezme fırsatı bulan öğrencilerin, gezi öncesi bir çoğu ilk kez uçak yolculuğu yapacak olaması nedeniyle heyecanlı oldukları gözlendi.

İlk defa İstanbul ve Çanakkale’ye gideceğini söyleyen Nene Hatun Kız Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Sevgi Bakış, "Arkadaşlarımla birlikte ilk defa il dışında bir geziye çıkıyorum. Çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Ecdadımızın yaşadığı tarihi yerleri göreceğiz. Çok güzel bir duygu emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerden Nilah Akıncı ise daha önce İstanbul’a gittiğini ancak Çanakkale’ye ilk defa gideceğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Öncelikle şehitlerimizi ve tarihimizi öğrenmemiz anlamında böyle bir proje hazırlanması çok güzel. Emeği geçen Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Burada farklı okullardan arkadaşlarımızla tanıştık. İstanbul’un tarihi yerlerini gezeceğiz. İlk defa Çanakkale’ye gideceğim ve şehit atalarımızın mücadele ettikleri o mekanları göreceğim için çok heyecanlıyım."

Öğrenciler 4 günlük program çerçevesinde İstanbul’da boğaz turu, Eminönü, Ayasofya ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı, Çanakkale’de ise şehitlik başta olmak üzere tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecek.

Kaynak: AA