Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği Başkanı Ertürk Açıklaması

'Ramazanda yaşanacak bereketi paylaşmak üzere tüm hayırseverlerimizin yardım ve desteklerine talibiz'.

Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Ertürk, her ramazan ayının 15. günü yetimleri giydirdiklerini belirterek, hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Ertürk, dernek binasında yaptığı açıklamada, kıtaların kesiştiği, denizlerin birleştiği bir coğrafyanın sakinleri olarak hem coğrafi anlamda, hem de kadim bir tarihi misyonun takipçileri olarak üzerindeki sorumluluğun farkında olduklarını söyledi.

Ortadoğu'da, Afrika'da, Kafkasya'da, Uzak Asya'da savaşların, insan eliyle gerçekleşen afetlerin, yoksulluk ve her alanda yaşanan mahrumiyetlerin neticesinde 400 milyon çocuğun yetim kaldığını dile getiren Ertürk, "Her yıl bu güzel çocuklarımıza 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun katıldığı bilgisi gerçekçi, planlı ve programlı bir faaliyet takvimi hazırlama mecburiyetimizi önümüze koyuyor." dedi.

Dünya genelindeki çoğu devletlerin çocuklarla ilgili ortaya koydukları politikaların ihtiyaca cevap veremediğini ifade eden Ertürk, dünyadaki çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için daha güçlü ve sürdürülebilir sosyal çalışmalar ortaya konması gerektiğini vurguladı.

Afyonkarahisar İHH İnsani Yardım Derneği olarak sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Afyon İHH olarak 2014 yılında 327, 2015 yılında 639, 2016 yılında bin 728, 2017 yılında bin 861 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza, bayram sevincini doyasıya yaşasınlar diyerek bağışçılarımızın destek ve katılımıyla 100 lira tutarında bayramlık kıyafetler hediye ettik. Çocuklarımızın anneleri veya vasileriyle birlikte seçtikleri kıyafetleri giyerken yaşadıkları mutluluk, heyecan, hepimizin hafızalarında yer etmiş durumdadır. İnşallah bu yıl da 26 Mayıs 2018 Cumartesi, ramazan ayının 15. günü Dünya Yetimler Günü'nde Afyon'daki en az bin yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza hayırseverlerimizin ve gönüllülerimizin katkılarıyla 100 liralık bayramlık kıyafet hediye etmeyi planlamaktayız. Ramazanda yaşanacak bereketi paylaşmak üzere tüm hayırseverlerimizin yardım ve desteklerine talibiz."

Kaynak: AA