Pedallar Sağlık İçin Çevrildi

Reyhanlı'da 200 bisikletli sağlık için 6 kilometre pedal çevirdi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, ''Sağlığa Bir Pedal'', kapsamında 200 bisikletli, 6 kilometre pedal çevirdi.

''Sağlığa Bir Pedal'' sloganıyla düzenlenen etkinlikte, aralarında profesyonel yarışlarında yer aldığı bisikletliler, ilçe meydanında toplandı.

Reyhanlı Belediyesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hatay Bisiklet Derneği (HABID) ve MKÜ bisiklet topluluğu iş birliğiyle yaklaşık 200 bisikletlinin katılımıyla bisiklet turu yapıldı.

Katılımcılara yelek ve şapka dağıtılan organizasyonda bisikletliler, Yenişehir Gölü'ne doğru hareket etti.

Belediye meydanından, Atatürk caddesini takip eden 200 bisikletli, parkuru başlangıç noktasında tamamladı.

Etkinliğe katılan Kaymakam Fatih Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, bisiklet turunun Zeytin Dalı Harekatı sırasında ilçeye atılan roketler nedeniyle sıkıntılı günler geçiren halka moral olduğunu söyledi.

Bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla etkinliğin yapıldığını belirten Çobanoğlu, ''İlçemizde bu tarz etkinliklerin olması için gereken destekleri veriyoruz. Ben de öğrenci ve katılımcı bisikletli arkadaşlarımla birlikte tura katıldım.'' dedi.

Çobanoğlu, bisiklet turunun gerçekleştirilmesinde emekleri olanlara teşekkür etti.

Hatay Bisiklet Dernek Başkan Yardımcısı Demet Zeydan da bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla il genelinde farklı etkinliklerde yer aldıklarını belirtti.

Etkinliğe, Antakya'dan 50 kişilik bisiklet gurubuyla destek verdiklerini ifade eden Zeydan, ''Reyhanlı'daki 3.bisiklet turumuz. Sağlık için yapılan tura katkı sağladığımız için mutluyuz. İlçe genelinde bisiklet kullanımının artması için bu tür etkinliklerin devam etmesi gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

Tur sonunda katkısı olanlara plaket verildi.

Kaynak: AA