İl Sağlık Müdürü Aygören, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Burdur İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.



Bir otel düzenlenen kahvaltı programında konuşan Aygören, düzenledikleri etkinlikte sağlıkta değişim programı kapsamında 2017 yılında gerçekleştirdikleri yenilikçi atılımları basın mensuplarıyla paylaşma imkanı bulduklarını söyledi.

Aygören, Burdur'un sağlık hizmetlerinde örnek bir il olmaya başladığını ifade ederek, birinci basamak ve acil sağlık hizmetlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde standartlara sahip olduklarını söyledi.

Burdur Devlet Hastanesi'nin fiziki koşullarının güncel sağlık ihtiyaçlarını karşılayamadığını anımsatan Aygören, şunları kaydetti:

"Atılacak adımlarla bu sıkıntının da aşılarak yeni hastanenin yapım süreci başlayacak ve önümüzdeki bir kaç yıl içinde Burdur Devlet Hastanesi modern bir binaya kavuşacak. Artık hastalarımızı Burdur dışına yönlendirmemize gerek kalmayarak, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin alt yapısını oluşturup bu konuda ilgili adımları atmayı planlamaktayız. Çünkü bunu başaramazsak çevre illere bağımlı bir il olmaktan kurtulamayız. Bu açıdan bütün gayretlerimiz devam etmektedir."

Konuşmanın ardından basın mensuplarına hastane hizmetlerine ve yeni yapılacak hastaneye ilişkin video gösterimi izletildi.

Kaynak: AA