24. Geleneksel Eshab-I Kehf Hıdırellez Etkinlikleri

Tarsus Belediyesince bu yıl 24. kez düzenlenen ve İçel Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri, Akdeniz Mehter Takımı'nın gösterisiyle sona erdi.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, 24 yıldır sürdürülen Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinliklerinin coşkulu geçmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Kocamaz, bir milleti var eden değerlerin yaşandıkça, yaşatıldıkça ve bu değerlere sahip çıkıldıkça milletin birliğinin pekiştiğini kaydetti.

Tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasını başka milletlerin çizdiğinin altını çizen Kocamaz, şöyle devam etti:

"Bizler geçmişten aldığımız geleneklerimizi gelecek nesillere yaşayarak aktarmak zorundayız. Gelenek ve göreneklerimize, dilimize, atalarımıza sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Geçmişten ders almak mecburiyetindeyiz. Türk milletine her dönemde kumpaslar kuruldu. Türk milleti yok edilmeye çalışıldı. Onun için yüce önder Bilge Kağan 'Ey Türk titre ve kendine dön' diyerek milletini uyarmış gelecek nesillere yüzyıllar öncesinden mesajlar vermiştir. Bu kadar çok düşmanın etrafımızı sardığı bir dönemde bizim birlik ve beraberlikten başka şansımız yoktur. Birbirimizi sevmekten, saymaktan ve hoşgörüyle bakmaktan başka çaremiz yoktur."

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da, Türk dünyasında çok büyük bir yeri olan Hıdırellez’in kutlanan ilk yaz bayramı olduğunu belirtti.

Can, 24 yıl önce başlatıkları Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri'ni kesintiye uğratmadan devam ettirmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Hıdırellez'in Türk toplumunu canlandıran, birlik ve beraberliği pekiştiren bir olgu olduğunu ifade eden Can, şunları kaydetti:

"Hıdırellez, Hızır ve İlyas peygamberin buluştuğu, bereketin ve bolluğun topraktan fışkırdığı, insanların yüreğine sevgi dolduğu, küslerin barıştığı, insanların doğa ile iç içe olduğu çok önemli bir gün. Hıdırellez atalarımızdan bize kalan büyük bir miras ve bizler bu değere sahip çıkmanın gururu içerisindeyiz. Millet olarak varlığımızı sürdürebilmek için tüm bu değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizleri millet yapan ortak değerlerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Hıdırellez nasıl kardeşliği, dostluğu, yeniden canlanmayı ve hayata gelmeyi gösteriyorsa, biz de ülkemizde yaşayan tüm kardeşlerimizle bu kardeşliği ve dostluğu yaşatmak zorundayız. Her zaman bu aziz milletin ve onu millet yapan tüm değerlerin savunucusu olmaya devam edeceğiz."Konuşmaların ardından etkinlikler kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinlikte ayrıca vatandaşlara kavurma, pilav, tatlı ve yoğurt ikram edildi.

Kaynak: AA