Tarım Kredi̇ Kooperatifleri Sakarya Bölge Birliğinin 12. Olağan Kongresi

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Tarım Kredi̇ Kooperatifleri Sakarya Bölge Birliği 12. Olağan Kongresine katıldı.

Hanedan Tesislerinde gerçekleştirilen kongreye, Tarım Kredi Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, birliğin genel müdürü Fahrettin Poyraz, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Fatih Zekeriya Yerlikaya, Genel Müdür Yardımcısı Muaz Saka, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, muhtarlar, kooperatif yetkilileri ile temsilciler katıldı.

Vali Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, gıdanın hava, su gibi yaşam kaynağı ve en temel ihtiyaçlardan birisi olduğunu söyledi.

Günümüzde çiftçilik yapanların azaldığına dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Onların mazota, gübreye, tarımsal alet ve edevata ihtiyacı var. Köylerimiz önceden son derece canlı ve hareketliydi, kendine yeterliydi, gıda anlamında üreticiydi. Bugün köylümüz bile birçok ihtiyacını şehirden alıp gidiyor, aslında köyde insanlar da kalmadı." diye konuştu.

Türkiye'nin birçok yerinde yaklaşık 20 yıl kaymakamlık, 10 yıldır da valilik görevini sürdürdüğünü hatırlatan Balkanlıoğlu, çoğunlukla Tarım Kredi Kooperatifleriyle, tarımsal faaliyetlerle, çiftçiyle, işçiyle iç-içe yaşadığını anlattı.

Tarım Kredi Kooperatifleri üyelerinin güçlerini bir araya getirip sigorta kuruluşu gibi değer oluşturduklarına dikkat çeken Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu oluşum katma değer sayesinde çiftçinin girdi maliyetlerini düşürmeye gayret ediyor. Bu önemli müessese, çiftçiye gereksinim duyduğu mali kaynaktan ucuza kredi sağlıyor. Alet ve edevatlarını, girdilerini kredilendiriyor, çiftçinin ayakta kalması için mücadele ediyor. Bundan dolayı yaşaması ve hepimizin desteklemesi gerekiyor."

Genel Kurulda delegelere plaket ve sertifikaları verildi.

Kaynak: AA