Dicle EDAŞ'tan Bismil'e 27,5 Milyon Liralık Yatırım

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (Dicle EDAŞ) Diyarbakır'ın Bismil ilçesine 27,5 milyon liralık enerji yatırımı gerçekleştireceği bildirildi.

Dicle EDAŞ'tan yapılan açıklamada, şirketin, "2018 Yılı Diyarbakır İli Bismil İlçesi Alçak ve Orta Gerilim Yeraltı Kablolu Şehir Şebekesi Yapım İşi"ni başlattığı ifade edildi.

Şirketin sorumluluk bölgesindeki enerji altyapısını güçlendirmek için yatırımlarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dicle EDAŞ tarafından gerçekleştirilecek olan ve 27,5 milyon liraya mal olacak yatırım, ilçedeki 85 trafo bölgesinde yürütülecek. Bu çalışmalar sırasında bin 250 adet beton direk sökülecek ve 28 adet beton köşk montajı gerçekleştirilecek. İlçede can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden trafolar ve havai şebekeler 20 bin 790 metreküp kanal kazılması ve 200 bin metre yer altı kablo montajı yapılması sonucunda yer altına alınacak. Teknolojik gelişmelere uygun monoblok beton köşklü trafoların kurulacağı proje ile şehir aydınlatması da artırılacak. Bu çerçevede bin 400 adet aydınlatma direği ile çevre aydınlatması sağlanacak."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle EDAŞ Diyarbakır Müdürü Uğur Yaka, yatırım sonrasında ilçedeki kurulu gücün yüzde 37 artırılacağını, 12 bin aboneye direkt müdahale edilerek sağlıklı ve kesintisiz enerji kullanmalarının sağlanacağını aktardı.

Yaka, çalışmaların yıl sonunda tamamlanacağının öngörüldüğünü, halkın kazılardan daha az etkilenmesi ve çalışmaların daha erken bitirilmesi için proje bitiminin öne çekilerek ekim ayında sonuçlandırılmasının planlandığını bildirdi.

Kaynak: AA