Sağlık Bakanı Demircan, Ukrayna Sağlık Bakanı Suprun'u Makamında Ağırladı

Ukrayna Sağlık Bakanı Ulana Suprun’u makamında ağırlayan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Sağlık alanında geliştirdiğimiz bütün gelişmeleri dost ve kardeş ülkelerle paylaşmak istiyoruz. Dost ülke Ukrayna ile de bu temelde iş birliği, daha güçlü ve işlevsel bir zemine taşımak istiyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Demircan, Ukrayna Sağlık Bakanı Suprun'u Makamında Ağırladı
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ukrayna Sağlık Bakanı Ulana Suprun’u makamında ağırladı. Bakan Demircan, "Sağlık ve sağlık hizmetine en nitelikli koşullarda erişim dünyanın neresinde olursa olsun her insanın en temel hakkıdır. Tıp ve sağlık alanında tarihten bugüne elde edilmiş bütün bilgilerin hepsi insanlığın ortak mirasıdır. Bu nedenle sağlık alanında geliştirdiğimiz bütün gelişmeleri dost ve kardeş ülkelerle paylaşmak istiyoruz. Dost ülke Ukrayna ile de bu temelde iş birliğini daha güçlü ve işlevsel bir zemine taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye’nin sağlık alanında son 16 yılda bütün dünyanın dikkatle izlediği ilerlemeler kaydettiğini kaydeden Bakan Demircan, "Farklı kurumlara bağlı olan hastanelerimizi tek kurum adı altında topladık. Vatandaşlarımızın tamamını sosyal güvenlik şemsiyesine alındı. Bu Türkiye’nin başarıyla uyguladığı ve sürdürdüğü önemli bir husustur. İnsanımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırdık. Bu hizmetlerin niteliğini ve sürdürülebilirliğini arttırma adına sürekli yenilenen, gelişen bir sağlık sistemine sahibiz. Şimdilerde ise şehir hastaneleri adıyla açmakta olduğumuz hastaneler ve kamu kaynaklarıyla yenilediğimiz pek çok hastane aracılığıyla sağlık hizmetlerinin alt yapısını yeniliyoruz ve kaliteyi yükseltiyoruz. Şehir hastanelerinden 4 tanesi 2017’de faaliyete geçti. Yarın Kayseri’de 5’incisini açacağız. Elazığ, Manisa, Eskişehir ve Ankara’da olmak üzere 2018 yılı içerisinde 4 tane açacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Demircan, Türkiye’nin sağlık turizmi açısından da dünyanın önemli bir merkezi olma imkanına kavuştuğunu belirterek, ’’Türkiye ilaçta yerlileşmede önemli mesafe aldı. Tükettiğimiz ilacın yüzde 80’i kendi ülkemizde ürettiğimiz ilaçlar. Dostumuz Ukrayna ile de sağlık alanında bilgi ve tecrübelerimizi paylaşacağız. Bu görüşmeler iki ülke arasındaki gelişmekte olan ve giderek hızlı bir şekilde gelişen iş birliğinin artmasına sebep olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Suprun’un Türkiye’ye teşekkürlerini ilettiği konuşmanın ardından Suprun’a plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA