Nusaybin'de Cami Temel Atma Töreni

Nusaybin İpek Yolu üzerindeki küçük sanayi sitesinde yapılacak caminin temeli için tören düzenlendi.

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel'in girişimleri ve hayırseverlerin destekleriyle yapımına başlanan Sanayi Sitesi Camisi'nin temeli atıldı.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ergün Baysal, caminin yapılması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İbadethanelerin önemli mekanlar olduğunu kaydeden Kaymakam Baysal, şunları kaydetti:

"Bir işin temeli işe başlamaktır. Bugün işe başlayarak işi bitirmiş oluyoruz. Kaymakamlık ve Belediye olarak bizim buraya desteklerimiz olacaktır. STK'larımızdan da desteklerini esirgememesini istiyoruz. Hayır işlerinde el birliği ile amacı gerçekleştirmemiz lazım. Emeği geçenleri tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özel ise, esnaflar tarafından cami ihtiyacı olduğunun kendilerine iletildiğini söyledi.

Hayırseverlerin de yardımıyla işe koyulduklarını anlatan Özel, "Yardım yapacak vatandaşlarımızın yardımları şimdiden kabul olmasını diliyorum. Biz, oturan yönetim olmayacağımızı söylemiştik. Tüm esnaflarımızın sorunlarıyla birebir ilgileneceğimize şeref ve namus sözü vermiştik. Bu sözümüzün arkasındayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile caminin temeli atıldı.

Kaynak: AA