Meteoroloji'den İç Ege için sağanak uyarısı

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli'nin de içinde bulunduğu İç Ege için hafta sonu sağanak uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den İç Ege için sağanak uyarısı
Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli illerinin atmosferin üst seviyelerindeki soğuk hava nedeniyle öğleden sonraları oluşan mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında bulunduğu bildirildi.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyrettiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

'Bölgemizde Afyonkarahisar, Uşak, Denizli'de, hafta sonu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi beklenmektedir. Bu yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yağışların önümüzdeki hafta boyunca da devam etmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının 6 Mayıs Pazar gününden itibaren bölgemiz genelinde 6-10 derece azalacağı ve önümüzdeki hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu mevsimde görülen ve genellikle öğleden sonraları meydana gelen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte yerel dolu yağışı ve yıldırım riskiyle birlikte kısa sürede meydana gelen kuvvetli sağanaklar, ani sel ve su baskınlarına yol açabilir. Vatandaşlarımızın yağışın olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla günlük hava tahminlerini ve meteorolojik uyarılarını takip etmelerinde fayda bulunmaktadır.'

Kaynak: AA