YTSO Başkanı Tahsin Becan Açıklaması

'Üyelerimizin oda aidat borçlarının taksitlendirme imkanından yararlanabilmesi için 31 Temmuz 2018 tarihinde kadar odamıza bir dilekçeyle başvurması gerekiyor'.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan, oda aidat borçlarında taksitlendirme imkanından yararlanılabilmesi için 31 Temmuz 2018 tarihinde kadar odaya bir dilekçeyle başvurulması gerektiğini belirtti.

Becan, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart 2018 tarihinden önceki prim, trafik cezası, vergi borçları, idari cezalar gibi borçlar için başvuruların temmuz ayı sonuna kadar yapılması gerektiğini kaydetti.

Bu tarihe kadar yapılan başvurularda yapılandırmanın geçerli olduğunu ifade eden Becan, "Yapılandırma kapsamında anaparaya dokunulmayıp, gecikme faizleri silinecek. Bu hesaplamadaysa enflasyon dikkate alınacaktır." ifadesini kullandı.

Üyelerinin aidat borçlarının da bu kapsama alındığını belirten Becan, şunları kaydetti:

"Borçları isteyen peşin ödeyecek, isteyen 6, 9, 12 veya 18 taksitte ödeyebilecek. SGK Borçları için Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne, vergi borçları için Gelir İdaresinin internet sitesine, ya da ilgili vergi dairesine şahsen başvuru yapılması gerekiyor. Ayrıca üyelerimizin oda aidat borçlarının taksitlendirme imkanından yararlanabilmesi için 31 Temmuz 2018 tarihinde kadar odamıza bir dilekçeyle başvurması gerekiyor. Başvuru dilekçesinde belirtmek kaydıyla ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar aidat borcu aslının tamamını yatırarak bu kanun hükmünden yararlanabilir. Başvuru üzerine toplam borç miktarı talebe göre en fazla altı taksite kadar bölünebilir. Birinci taksitin son ödeme günü 31 Temmuz 2018'dir."

Kaynak: AA