Yardımeli Derneği'nden, Yetimlere Bayramlık Hediye

Yardımeli Derneği temsilcileri, Hakkari ve Kilis'te yaşayan Suriyelilere, yetimlere ve ailelerine çeşitli bayramlık kıyafetler ve kumanya hediye kartı ulaştırarak, bayram sevinci yaşamalarına vesile oldu.

Yardımeli Derneği temsilcileri, Hakkari ve Kilis'te yaşayan Suriyelilere, yetimlere ve ailelerine çeşitli bayramlık kıyafetler ve kumanya hediye kartı takdim etti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolü ramazan ayında, iyiliklerin yaygınlaşması, kardeşliğin pekişmesi için yardım çalışmaları sürdürülüyor.

Yardımeli Derneği bünyesinde çalışan gönüllü kadınlarca koordine edilen çalışmanın sonucunda Hakkari'de 300, Yüksekova'da ise 100 yetime çeşitli hediyeler takdim edildi.

İstanbul'da başlayan çalışmalar sonrasında bağışlanan ve satın alınan bayramlık kıyafetler, yaş gruplarına göre özenle tasnif edilerek, hediye paketlerine yerleştirildi ve paketlerin içerisine sürpriz hediyeler konuldu.

Önceden belirlenen yetimler ve çocuklara, geniş ve büyük bir mekanda bedenlerine uygun, beğendikleri renk ve modelde kıyafetini seçme imkanı sunuldu.

Ayrıca yetimlerin ailelerine kumanya hediye kartının da verildiği çalışmalar sonucunda yetimler ve aileleri, bayramdan önce bayram sevincini yaşadı.

- Kilis'te 2 bin aileye ulaşıldı

Yardımeli Kilis Temsilciliği ve gönüllü kadınların programladığı çalışmaları tamamlayan ekipler, Kilis'te 2 bin aileye bin 700 adet kumanya, 300 yetime bayramlık kıyafet, kardeş ailelere nakit yardım ve ailelerin iki aylık ekmek ihtiyacını karşılayacak şekilde fırınlarla anlaşma yaptı.

Yardımeli Kilis Temsilciliği üyesi Zehra Bayram öncülüğünde buluşan 14 kişilik gönüllü ekip, aileleri ziyaret ederek, Kilis'te yaşayan Suriyelilere kumanya paketlerini, hediye kartlarını, nakit para yardımlarını ve bayramlık kıyafetleri ulaştırdı.

Böylece Suriyelilerin sorunsuz bir ramazan geçirmelerini hedefleyen çalışmada, fırınlarla anlaşma yapılarak, ailelerin 2 ay boyunca ekmek ihtiyaçları da karşılandı.
Kaynak: AA