Saadet Partisi'nden Memur-Sen'e Ziyaret

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bütün adayların seçim beyannamelerinde de çalışma hayatına ilişkin çok ciddi başlıklar açılmış durumda. Bu da bizi memnun ediyor. Çünkü çalışma hayatı ne kadar gündeme gelirse sorunlar ne kadar gündeme gelirse çözümlerde o kadar yakındır demektir” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret etti. Ziyarette yaptığı konuşmada Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince’nin de kendilerini ziyaret ettiğini ve bu süreçte yapılan ziyaretlerden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Çalışma hayatı dinamik bir alan. Çalışma hayatına ilişkin sorunların gündeme getirildiği bir süreç yaşıyoruz. Bütün adayların seçim beyannamelerinde de çalışma hayatına ilişkin çok ciddi başlıklar açılmış durumda. Bu da bizi memnun ediyor. Çünkü çalışma hayatı ne kadar gündeme gelirse sorunlar ne kadar gündeme gelirse çözümlerde o kadar yakındır demektir. Bunun sadece seçim süreçlerinde gündeme gelmesi değil, süreç içinde devamlı gündemde tutulması daha fazla mesafe almayı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Memur-Sen olarak çalışanların sorunlarına çözüm ararken ülkenin kritik süreçlerinde de milletin yanında durduklarını dile getiren Yalçın, “Vesayete ilişkin duyarlılığımız var. Demokratik zemin üzerinde millet iradesi üzerinde vesayet oluşmaması noktasında her zaman kritik zeminlerde inisiyatif aldık. Millet iradesinin yanında durduk” açıklamasında bulundu.

Yalçın, çalışma hayatının sorunlarından da bahsederek, adayların seçim beyannamelerinde bu sorunlara yer vermesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu ise, “Milli gelirin adil dağılımını özellikle çalışanlar yönüyle ele aldığınız zaman Türk ekonomisi ekstradan çok büyük bir gayret göstermeden kendiliğinden iki misli üç misli büyür. Reel olarak büyür. Bakın, ekonomik yönden zengin ülkelere, çalışanların maaşları hiç bizdeki gibi değildir. İster işçi gibi ister memur kadrosunda olsun mutlaka geçimini rahat sağlar aileler” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA