Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin topluma kazandırılmasını için kurulan Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi'nde 69 öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verildi.



Merkezde eğitim alan 69 öğrenciye Kocaeli İl Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince trafik güvenliği konusunda eğitim verildi.

Eğitim kapsamında öğrencilere, trafik polisinin görevleri, trafik levhaları, emniyet kemeri kullanımı, yolcu kuralları, sürücüyü rahatsız etmemek, karşıdan karşıya geçiş kuralları ve diğer trafik konularıyla ilgili bilgi verildi.

- İşçilerden seçim kampanyasına bağış desteği

Darıca Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan, çıkan kanunla belediye kadrosuna geçen işçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 24 Haziran seçimlerinde destek için başlatılan bağış kampanyasına katkıda bulundu.

İşçiler, Tuzla Caddesi'nde buluşarak buradaki banka şubesinden kampanyaya bağış yaptı.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve partililer de banka önüne gelerek bağışta bulunanlara destek verdi.

Başkan Karabacak, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her alanda verdikleri desteğin devam ettiğini söyledi.

AK Parti'nin başlatmış olduğu bağış ve yardım kampanyasına güçlerinin elverdiği miktarda katılarak desteği yinelemeyi amaçladıklarını belirten Karabacak, "Darıca'nın, daha önceki kampanyalarda olduğu gibi bu seçimlerde düzenlenen kampanya da üzerine düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getireceğinden hiç kuşkumuz yok." diye konuştu.

- Darıca'da 'Robotik Kodlama' sergisi açıldı

Darıca Namık Kemal İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 'Namık Kemal Kodluyor' robotik kodlama sergisi, törenle açıldı.

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen serginin açılış törenine Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Okul Müdürü Hikmet Ayluçtarhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Karaman, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin geleceğin teknolojilerinden faydalanması için gereken her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Başkan Karabacak da teknolojinin hızına yetişmek adına bu tarz eğitim projelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından ilkokul öğrencilerinin 2 yılda hazırladığı bilgisayar oyunları ve robotik araçlarla yaptıkları yazılımların yer aldığı sergi açıldı.

Protokol üyeleri sergiyi gezerek, öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

Kaynak: AA