Engelli Çocuklar 'Hacivat' Ve 'Karagöz' İle Eğlendi

Iğdır'da, ramazan ayı etkinlikleri kapsamında engelli çocuklar için "Hacivat ile Karagöz" oyunu sergilendi.

Valilikçe, Tansu Çiller Caddesi'nde her akşam ramazan dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılamayan engelli çocuklar için Karakoyunlu ilçesi Tenzile Erdoğan Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde "Hacivat ile Karagöz" oyunu etkinliği yapıldı. Oyunu ilgiyle izleyen engelli çocuklar oldukça eğlendi.

Programın organizatörü Bulut Balkıs gazetecilere yaptığı açıklamada, valiliğin ramazan ayı programları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediğini söyledi.

Ramazan programlarına katılamayan çocuklar için rehabilitasyon merkezinde de bir program düzenlediklerini anlatan Balkis, "Akşamları iftardan sonra kent merkezinde yapılan programa katılamayan kardeşlerimiz için Hacivat ile Karagöz oyununu burada sergiliyoruz. Burada kardeşlerimiz bu oyunu izlerken çok mutlu oldular, bu da biz ve oyuncularımız için mutluluk verici." dedi.

Tiyatro oyuncularından Şerif Avcı da, "Erzurum Büyük Şehir Belediyesi tiyatro oyuncusuyum.Yaklaşık 16 gündür ramazan şenlikleri için Iğdır'dayız. Bu gün de programa katılamayan engelli çocukların bulundukları merkezlerine gelerek gösterimizi sergiledik. Burada engelli kardeşlerimiz çok eğlendi, biz de duygusal anlar yaşadık. Böyle bir faaliyette bulunduğum için çok mutluyum." diye konuştu.

Programın ardından Hacivat, Karagöz ve Nasrettin Hoca kostümü giyen tiyatro oyuncuları, çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

Kaynak: AA