Otel Sahiplerine 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma'dan İddianame

Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir otel zincirinin dört ortağı hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede sanıkların 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından cezalandırılması istendi İddianamede, şüphelilerin örgüte finansal destek sağladığı belirtiliyor.

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir otel zincirinin ortakları hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan Alper C, Egemen C, Mine C. ve Ufuk C. hakkında hazırlanan 53 sayfalık iddianame Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanıkların örgüt üyesi olduğu belirlenen kişilerle çok sayıda telefon görüşmesi yaptıkları, finansal destek sağladıkları öne sürüldü.

Sanıklar hakkında düzenlenen MASAK raporunda tespit edilen para transferlerinin araştırıldığına işaret edilen iddianamede, "Para transferlerinin gerçek mahiyetinin anlaşılması, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne kaynak sağlama ve finansmanı mı ya da olağan ticari işlemler karşılığında yapılan para transferi mi olduğu olduğu hususunda şüphelilerin ortağı olduğu şirketlerin defter ve kayıtlarının incelenip rapor düzenlenmesi için Vergi Dairesi Başkanlığı görevlilerinden oluşan bilirkişi heyeti görevlendirildi. İnceleme işlemleri devam etmekte olduğundan bu aşamada bu hususunda ilişkin rapor düzenlenmemiştir. Raporun düzenlenmesi halinde ivedi olarak mahkemeye gönderilecektir." ifadelerine yer verildi.

İddianamede tüm deliller değerlendirildiğinde sanıkların FETÖ/ PDY ile organik bağ kurdukları, hakim olan hiyerarşik ilişki içerisinde örgütün amacına bilerek ve isteyerek yardımda bulundukları, böylelikle devletin güvenliğine, anayasal düzene ve hukuki düzenin işleyişine karşı suç işlemek için kurulmuş silahlı terör örgütünün üyesi olmak suretiyle, üzerilerine atılı olan suçu işledikleri için cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.

- Akın ve Boydak detayı

İddianamede ifadelerine yer verilen Alper C, FETÖ "çatı davası"nın firari sanığı, eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek'in babası ile amcasının arkadaş olduğunu, Hamdi Akın İpek'i bir iki kez üniversitede okurken gördüğünü, tanışıklıklarının bu şekilde olduğunu savundu.

Alper ve Mine C'nin, örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen Boydak Holding'in eski yöneticisi İlyas Boydak ile 12 Nisan 2015'te Ankara'daki bir otelde aynı zamanda kaldıkları iddiasına ilişkin ise söz konusu kişiyi tanımadıklarını söylediği kaydedildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 20 Nisan'da gözaltına alınan 4 sanıktan Alper C. ve eşi Mine C. tutuklanmış, Egemen C. ile Ufuk C. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA