Kocaeli'de Sakal-I Şerif Ziyarete Açıldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Sakal-ı Şerif, tarihi Orhan Camisi'nde ziyarete açıldı.



Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar camide uzun kuyruklar oluşturdu. Tekbir ve salavat eşliğinde Sakal-ı Şerif'i ziyaret eden vatandaşlar, zaman zaman duygulu anlar da yaşadı.

Camideki vatandaşlardan Ali Fazıl Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'ini ziyaret etmenin mutlulukların en güzeli olduğunu belirterek, "Cenabı Allah 'Biz onu güzel ahlak üzere yarattık' buyuruyor, iki cihanın efendisi olduğunu ifade ediyor. Onun Sakal-ı Şerif'iyle beraber olmak, sanki Medine'de ravzasında ziyaret etmek gibi duyguların en güzelini, doruğunu yaşatıyor." ifadelerini kullandı.

Türk İslam geleneklerinde Hz. Muhammed'e olan sevgi ve muhabbetin yerinin kelimelerle tarif edilemeyeceğini dile getiren Demir, "Onu yaşamak lazım. Onun sevgisi, sevgilerin ötesinde bir şey. Bu manada milletimizin teveccühü gerçekten takdire şayan." dedi.

Ceyhun Yalçın da ramazan ayını idrak ettikleri bu günde Sakal-ı Şerif'i ziyaret etmenin manevi hazzını doyasıya yaşadığını ifade ederek, kentin fetih camisinde bu geceyi idrak etmekten dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA