İsrail'in Gazze'ye Uyguladığı Ablukanın Kaldırılması İçin Hollanda Hükümetine Çağrı

Hollanda'da çok sayıda ünlü ve sivil toplum örgütü, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın bir an önce kaldırılması için Hollanda hükümetine çağrıda bulundu.



Filistin Hizmetler ve Araştırma Merkezi (DocP) tarafından yayımlanan basın bildirisinde, Hollanda Gazze Filosu Koalisyonu'nun daveti üzerine 90 ünlü Hollandalı ve 37 sivil toplum örgütünün, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı yasa dışı ablukanın bir an önce kaldırılması için Hollanda hükümetine çaba sarf etme çağrısında bulunduğu belirtildi.

Bildiride, çağrıda bulunanların arasında bazı eski bakanların, büyükelçilerin, sanatçıların ve akademisyenlerin olduğu kaydedildi.

Çağrının, Gazze’ye Özgürlük Filosu'nun bugün Hollanda'nın kuzeyinde bulunan Groningen kentine ulaşmasından dolayı filoya destek vermek amacıyla yapıldığı ifade edildi.

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargoyu delmek amacıyla 15 Mayıs’ta Norveç ve İsveç’ten yola çıkan "Gazze’ye Özgürlük Filosu"nun, bu hafta ayrıca Hollanda'nın başkenti Amsterdam ve Rotterdam kentine ulaşması bekleniyor.

Kaynak: AA