Ana Sınıfı Öğrencileri Filografi İle Tanıştı

'Al eline çekiç, çivi bırak telefonu, tableti, televizyonu' sloganıyla başlatılan proje kapsamında, ana okulu öğrencilerinin yaptıkları eserlerden oluşan sergi Maltepe'de açıldı.

"Al eline çekiç, çivi bırak telefonu, tableti, televizyonu" sloganıyla başlatılan proje kapsamında, Maltepe'de ana okulu öğrencilerinin yaptıkları eserlerden oluşan sergi izlenime sunuldu.

Vasfi Rıza Zobu İlkokulu'nda mart ayında, unutulmaya yüz tutmuş filografi sanatını çocuklara öğretmek ve bu sayede onların hem kültürlerini tanımalarını hem de elektronik ortamdan uzaklaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında, ana sınıfı öğrencileri tarafından sergi hazırlandı.

Çekiç, çivi ve iplerle yapılan eski bir sanat olan filografinin, 5-6 yaş grubu çocuklarıyla yapıldığı serginin açılışı, Vasfi Rıza Zobu İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

- "Çocuklarımızı spora ve sanata yönlendirmek istiyoruz"

Açılışta konuşan okul müdürü Mustafa Karagül, çağın hastalığı olan elektronik bağımlılığın önüne geçmek amacıyla bu çalışmayı başlattıklarını söyledi.

"Al eline çekiç, çivi bırak telefonu, tableti, televizyonu'' sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Karagül, ''Osmanlı'dan kalan sanatımızla dijital bağımlılığının önüne geçerek çocuklarımızı sanat ve spora yönlendirmek istiyoruz.'' dedi.

Konuşmanın ardından açılışa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ve emeği geçenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Açılışına, okul aile birliği üyeleri ve öğrencilerin de katıldığı sergi, iki gün ziyarete açık kalacak.
Kaynak: AA