Ağrı'da Öğretmenlere AB Proje Eğitimi

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmenler AB'yi Keşfediyor Projesi kapsamında öğretmenlere verilen seminer tamamlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, yaptığı açıklamada, 2005 yılında Avrupa Komisyonu, AB ve aday ülkeler arasında sivil toplum diyaloğunun daha fazla güçlendirilmesi için hedef ve önceliklerin belirlendiği bir strateji geliştirildiğini aktardı.

Turan, stratejiyle bilgi açığını azaltabilme, karşılıklı anlayış ve AB'nin genişlemesiyle ortaya çıkacak fırsat ve zorlukların daha iyi anlaşılmasının sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.

"Avrupa Birliği ekonomik ve politik bir birliğin yanı sıra eğitime, araştırma-geliştirme çalışmalarına, bilim ve araştırmaya, kültürel entegrasyona oldukça fazla önem veriyor." diyen Turan, şöyle konuştu:

"Kültürler arası bütünleşmeyi ve işbirliğini geliştirmek, çevre, özgürlük, adalet ve ortak pazar olgularının eşgüdümsel eylemlerini arttırmak amacıyla üyeler arası Avrupa Birliği programları ve projeleri oluşturuldu. Müdürlüğümüz Ar-Ge birimi tarafından başvurusu yapılan Serhat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen Teknik Destek Projeleri kapsamında kentte görev yapan Öğretmenler AB'yi Keşfediyor Projesi ilimizdeki öğretmenlerimizin Avrupa Birliği sürecinde farkındalıklarının arttırılmasının yanında proje hazırlama teknikleri, proje nasıl yazılır, proje yazılması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilenmelerini sağlamayı amaçlamıştır. Eğitim 34 öğretmene verilmiş olup 30 saat sürmüştür."

İl geneli tüm eğitim kurumlarından aktif proje çalışmaları yürütülmesi için il eğitim kurumları proje koordinatörleri seçildiğini de sözlerine ekleyen Turan, ekiplerin projeler hakkında bilgilendirme çalışmaları yapacağını anlattı.

Turan, "Eğitim kurumlarımız tarafından AB projeleri ile ilgili teşvik edici faaliyetler hazırlanarak ilimizde AB proje çalışmaları yaygınlaştırılması sağlanacaktır. AB hibeleri kapsamında daha tecrübeli proje ekipleri eğitim kurumlarından oluşturulmuş ve proje çalışmaları kapsamında il AB proje başvuru sayılarının arttırılması hedeflenmektedir." dedi.

Kaynak: AA