Gölpazarı'nda Açılan Arıcılık Kursu İlgi Gördü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde Gölpazarı ilçesinde "Arıcılık kursu" açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mikail Babur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında Beşevler köyünde 40 kişinin katıldığı kursta, arıcılığın yeri ve önemi, ilkbahar, sonbahar ve oğul dönemi, bal hasat çalışmaları, üretimde kullanılan malzeme, beslenme, arı hastalıkları ve zararları, arıların faydalanacağı bitkiler hakkında görsel ve uygulamalı olarak çeşitli bilgiler verileceğini söyledi.

Kursta, genç çiftçileri tarımda yeni teknolojiler ve tarımsal üretim konularında gerekli bilgi ve becerileriye sahip yenilikçi çiftçiler haline getirmek istediklerini ifade eden Babur, "9 gün sürecek kursumuzda, kursiyerlerimiz İŞKUR tarafından kurs boyunca sigortalanıp ve günlük 20 lira kursiyerlerimize ücret ödeyecektir. Kursiyerlerimiz kurs bitiminde arıcılık yapabilecek hale gelecekler. Çiftçilerimizin ilgisi yoğun ve gençlerin ve bayanların olması bizleri mutlu etti." dedi.

Babur ayrıca, kurs bitiminde başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA