Galatasaray Taraftar Grubundan Köy Okuluna Kütüphane Projesi

Galatarasay'ın ultrAslan UNI Isparta grubu, kitap okuma alışkanlığına farkındalık oluşturmak için Yazısöğüt köyündeki okula kütüphane kazandırdı.



Gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan kütüphanenin açılışını, 1988 yılında Hakkari'de piyade astsubay çavuş olarak görev yaptığı sırada çıkan çatışmada gazi olan İsmail Hakkı Atasoy, ultrAslan UNI Isparta grubu üyeleri ve öğrenciler yaptı.

Taraftar grubu üyeleri açılış öncesinde öğrencilerle bir araya gelerek, top oynadı.

ultrAslan UNI Akdeniz bölge Temsilcisi Adnan Morkoyun, bugüne kadar Türkiye'de 65. kütüphanenin açılışını yaptıklarını söyledi.

Sürekli sosyal proje çalışması içerisinde olduklarını ifade eden Morkoyun, sadece kütüphane açmakla yetinmediklerini ve köy okullarına oyuncak, kırtasiye malzemeleri ve giysi yardımlarında da bulunduklarını kaydetti.

Projelerini birlik ve beraberlik içerisinde yaptıklarını aktaran Morkoyun, "Isparta, Burdur ve istanbul'dan 3 okulun katılımıyla bu kütüphaneyi açtık. Her tarafa elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Yaptığımız etkinlikte öğrenciler mutlu oldular ve ilgisi olmayan öğrenci bile burayı gördükten sonra heveslenip kitap okumaya başlıyor. Tüm bunları sponsor desteği almadan, gönüllülük esasına göre yapıyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından taraftar grubu üyeleri kütüphanenin açılışı gerçekleştirdi. Daha sonra ise hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: AA