Karaçi İçin Yeni Sıcaklık Uyarısı

Karaçi'de üç gün içerisinde sıcaklığın 45 dereceye ulaşabileceği uyarısı yapıldı.

Pakistan'ın güneyinde yer alan Sindh eyaletinin başkenti Karaçi'de sıcaklığın üç gün içerisinde 45 dereceye ulaşabileceği uyarısı yapıldı.

Sıcaklar nedeniyle geçen hafta 65 kişinin hayatının kaybettiği Karaçi'de okyanustan esen serin rüzgar sayesinde hava sıcaklığı son günlerde 28 dereceye kadar gerilese de meteoroloji uzmanları yeni bir sıcak hava dalgası beklendiğini açıkladı.

Pakistan Meteoroloji Müdürlüğü, 29-31 Mayıs'ta Karaçi'de serin deniz melteminin duracağı, kuzey ve kuzeybatıdan gelecek sıcak havanın şehirde sıcaklıkları 45 dereceye kadar yükseltebileceğini belirtti.

Kuzey ve kuzeybatı yönünden esen sıcak rüzgarlar nedeniyle Sindh eyaletinin orta ve kuzey bölgelerinde yer alan Sukkur, Dadu, Moenjodaro ve Padidan'da ise hava sıcaklığı 48,5 dereceye kadar yükseldi. Bölgede sıcaktan etkilenen çok sayıda kişi rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Sukkur kendinde sıcak çarpması şikayetiyle hastaneye gidenlerin sayısının dün 30'u bulduğunu belirten Sukkur Bölge Sağlık Müdürü Abdul Sattar Mahar, yoğunluktan bazı yataklara iki hasta yatırıldığını kaydetti.

Sıcak hava dalgasının 10 günde başkent İslamabad'da da etkili olması bekleniyor.

Kaynak: AA