Bitlis'te Uyuşturucunun Zararları, Diyabet Ve Sağlıklı Beslenme Seminerleri

Bitlis'te 9 bin 965 lise öğrencisine uyuşturucunun zararları, 3 bin 300 öğrenciye de sağlıklı beslenme ve diyabet konusunda seminerler verildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, yaptığı yazılı açıklamada, uyuşturucu madde kullanımının bireysel ve toplumsal hayatı tehdit eden önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığının uyuşturucu ile mücadele kapsamında koruyucu, önleyici ve tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik politikalarının bulunduğunu kaydeden Okur, şunları aktardı:

"Bitlis'te uyuşturucu ile mücadelede başta Valimiz olmak üzere diğer tüm kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımız etkin rol almaktadır. Konunun hassas ve acil olması nedeniyle Müdürlüğümüzün koordinasyonunda '2017-2019 Bitlis İli Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı' hazırladık. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimize AMATEM ve ÇAMATEM açma hazırlıklarına başladık. Valiliğimiz bünyesindeki Sağlıklı Yaşam Danışma Birimi'ne bağlı olarak Sağlıklı Yaşam Merkezi, Bitlis Devlet Hastanesi, Tatvan Devlet Hastanesi ve Tatvan Sağlık Müdürlüğünde olmak üzere 4 Uyuşturucu ile Mücadele Sevk ve Koordinasyon Birimi kurduk. Yine bu yıl ilimizde madde bağımlısı 43 bireyin evlerini ziyaret ederek aileleriyle görüştük. Geleceğimiz ve umudumuz olan çocuklarımızın sağlıklı, kendine güvenen ve iradesine sahip çıkan bireyler olarak yetişmeleri için 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilimizdeki 39 lisede 299 eğitim seansı düzenleyerek 9 bin 965 öğrencimize uyuşturucunun zararları ve uyuşturucuyla etkin mücadele eğitimi verdik."

Çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek gibi görevlerinin bulunduğunu vurgulayan Okur, bu yıl itibarıyla ilde 88 okulun beyaz bayrak alarak hijyen standartlarını yakaladığını kaydetti.

Obezite ile mücadelede ise yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması kapsamında 7 okulun beslenme dostu okul sertifikasına sahip olduğunu belirten Okur, "Obezite ve şişmanlığın bulaşıcı olmayan hastalıklar ve yaşam kalitesi üzerine etkisiyle sağlıklı beslenme konularında 2 bin 500 öğrenci ile 500 yetişkine eğitim verdik. Yine bu yıl ilimizde diyabet tanısı almış 30 öğrencimizin bulunduğu 30 okulda 800 öğrenci ve 50 öğretmene diyabet eğitimi verdik. Geleceğimiz, umudumuz ve yarınlarımız evlatlarımızın sağlıklı bireyler olarak toplumda yer alması için İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm imkanımızla katkı sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA