'Yaşlılar İçin Ne Yapsak Azdır'

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Pamukkale ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Üçgen, Deliktaş ve Fatih mahallelerinde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Milletvekili Tin, Fatih Pazar Yeri'nde yaşlıların sorunlarını dinledi.

AK Parti olarak 16 yıllık iktidarları süresince özel önem verdikleri yaşlıların refahı için pek çok uygulamayı hayata geçirdiklerini vurgulayan milletvekili Tin, şunları söyledi:

"Yaşlıların sağlıklı, hayatın içinde ve aktif bir yaşam sürmeleri için site tipi, avlu tipi, sokak tipi huzurevi modelleri gibi yeni mimari projeler geliştirdik. Yaşlılarımız için 47 yaşam evini ve engellilerimiz için de 138 umut evini hizmete açtık. Böylece engelli ve yaşlılarımızın ev ortamında hizmet almalarına imkan sağladık. Bakım ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan yaşlılarımıza yaşadıkları mekanlarda, ihtiyaçlarına uygun hizmetlerin verilmesi amacıyla, yaşlılara yönelik yerel yönetimlerin evde bakım ve gündüzlü bakım hizmetlerini desteklemek üzere Yaşlı Destek Programını (YADES) başlattık. Yaşlılara yönelik sağlık hizmetlerini hem nitelik, hem de sayısal olarak artırdık. 2007 yılında başlattığımız evde bakım hizmeti için toplam 43,4 milyon lira bütçe ayırırken 2017 yılında bu rakamı 5,7 milyar liraya yükselttik."

Yaşlıların maddi anlamda daha rahat yaşayabilmeleri için de 65 yaş üstü aylığını 25 liradan 500 liraya yükselttiklerini dile getiren Milletvekili Şahin Tin, "Devletimizin imkanları arttıkça, yaşlılarımıza yönelik hizmetlerimiz de artacak ve daha da çeşitlilik kazanacaktır. Bu vatanı yaşlılarımızın, atalarımızın alın teri var etti, onların dualarıyla ayakta duruyoruz. Onlar için ne yapsak azdır. Yaşlılarımızın refah düzeyini artırmak, hak ettikleri yaşam koşullarını sunmak için çaba gösteriyoruz. Onların ne kadar rahat ve huzurlu olmalarını sağlayabiliyorsak, ne kadar tebessüm ettirebiliyorsak, biz de o kadar huzurlu oluyoruz." dedi.

Kaynak: AA