Antalya'da Altyapı Yatırımları

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, suyu en ucuz kullanan şehirlerden olan Antalya'nın altyapı sorununu da tamamen çözmüş bir şehir olduğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu gerçekleşti. Bütçe kesin hesabıyla ilgili görüşlerini aktaran ve meclis üyelerinin görüşlerine yanıt veren Türel, ASAT'ın yeni çıkan Büyükşehir Yasası'yla müthiş bir büyüme içerisine girdiğini belirtti.

Antalya'nın nüfusunun 2 milyon 222 bine çıktığını hatırlatan Türel, "Hizmet verilen mahalle sayısı 226'dan 912'ye çıkmış. Abone sayımız da 512 binden 1 milyon 214 bine ulaşmış. ASAT tüm bu ağır yüke rağmen abone devirlerinden tutun, yapılması gereken yatırımlara kadar bu büyüyen ihtiyaca en güzel şekilde cevap vermiş ve tam anlamıyla bir yatırımcı kuruluş olarak görevini yerine getirmiştir." ifadelerini kullandı.

ASAT'ın 2013'te 76 milyon lira olan bütçesinin bu yıl 700 milyon liraya ulaştığına dikkati çeken Türel, geçen yıl yapılan yatırımların yüzde 99'unun kendi kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.

Yatırımlar için kredi bulmanın kolay olmadığını kaydeden Türel, "Dünya Bankası kredisini şu anda imzalayan tek belediye Antalya Büyükşehir Belediyesi. 58 milyonluk kredi sözleşmesini 6 Haziran'da Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri birlikte imzalayacaklar." ifadesinde bulundu.

ASAT'ın 32 arıtma tesisiyle 640 kilometrelik sahil bandında 1 milimetrelik kirli suyu denize göndermediğini vurgulayan Türel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Denizimiz, en büyük sermayemiz. Gözümüz gibi korumadığımız takdirde bindiğimiz dalı keser ve turizmde çok ciddi sorunlar yaşarız ki bunları geçmişte yaşadık. Ben birçok yabancı kanalın deniz kirliliği ve arıtma sorunuyla ilgili Türkiye aleyhinde çekimler yapıp yurt dışında yayınlar yaptığına şahidim. Hamdolsun şimdi bunlar artık tarihe karıştı ve Antalya alt yapısını tamamen çözmüş, küçük eksiklikleri ile bundan sonra ihtiyaca cevap veren bir şehir haline gelmiş."

Türel, Antalya'nın hem meskende hem de ticarethanelerde vatandaşa en uygun su tarifesini kullandıran 3 şehirden biri olduğunu belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bizim dönemimiz dışındaki dönemlerde Antalya suyu en pahalı kullanan şehir konumundayken şimdi en ucuz kullanan şehir noktasına gelip, ASAT yatırımlarla bunu taçlandırmışsa, öbür taraftan borcunu da zamanında ödeyen bir belediye haline gelmişse bu gerçekten alkışlanacak bir tablodur. Arkadaşlarımızı kutluyoruz, tebrik diyoruz."

Bu arada, ASAT tarafından düzenlenen "Su Hayattır Projesi Afiş Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Kaynak: AA