Kordon'da namaz kılan öğrenci konuştu

İzmir Kordon'da namaz kılarken çekilen videoda yer alan Ege Üniversitesi öğrencisi Aykut Ekinci, Ömür Varol'la Beyaz Gazete programına konuştu. Ekinci, " Bizim namaz kıldığımız yerin hemen yakınında içki içiyorlar. Bu benim anlayışıma göre uygun değil ama o bir özgürlüktür. Onlar nasıl içkisini içebiliyorsa ben de o güzel havada namaz kılabilirim" dedi.

Kordon'da namaz kılan öğrenci konuştu
Kordon'da namaz kılan öğrenci konuştu
İzmir Kordon'da bir grubun cemaat halinde namaz kılması, orada oturan İzmirli'yi kızdırmıştı.

Namaz kılanları cep telefonu kamerasıyla kaydeden kişi 'İnanamayacağınız bir şey. İzmir Kordon, evimin önü. Sayısını bilmediğim onlarca insan geldi, namaz kılıyorlar abi burada. Böyle samimiyetsiz bir şey. Seçim öncesi gösteri için bunu yapan insanları kınıyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Artık hakikaten insanı sinirlendiriyorlar.' demişti.
 
Kordon'da namaz kılan isimlerden birine Ömür Varol'la Beyaz Gazete programı ulaştı. Videoda namaz kılan kişilere imamlık yaptığını belirten Aykut Ekinci, videoyu çeken kişiye ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Ekinci, 'Biz onunla bir araya gelmek isteriz. Kendimizi daha düzgün bir şekilde anlatmak isteriz' dedi.

Kadınlar dışarıda namaz kılamaz şeklindeki eleştirilere cevap veren Ekinci, 'Onların kendi cahil görüşleri. Hanımların dışarıda namaz kılmasıyla ilgili olumlu görüşler var. Peygamberimiz döneminden bugüne kadar da bir çok hanım dışarıda namaz kılmıştır. ' ifadesini kullandı.

Namaz sırasında herhangi bir tepkiyle karşılaşmadıklarını da ekleyen Ekinci, 'Zaten İzmir böyledir. Bizim namaz kıldığımız yerin hemen yakınında içki içiyorlar. Bu benim anlayışıma göre uygun değil ama o bir özgürlüktür. Onlar nasıl içkisini içebiliyorsa ben de o güzel havada namaz kılabilirim diye düşünüyorum' dedi.