BAKA'dan, Kervan Göç Yoluna Destek

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, "Tarihi Kervan Göç Yolu Restorasyonu ve Alternatif Turizme Kazandırılması-Belenalan, Bucakalan ve Hüsamettin Mahallesi Güzergahı" projesini hazırladıklarını bildirdi.

Kaymakam Nasır, yaptığı açıklamada, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2018 Yılı Mali Destek Programları Teklif Çağrısı kapsamında sundukları projenin destek almaya hak kazandığını belirtti.

"Tarihi Kervan Göç Yolu Restorasyonu ve Alternatif Turizme Kazandırılması-Belenalan, Bucakalan ve Hüsamettin Mahallesi Güzergahı" projesinin önemli olduğunu aktaran Nasır, Belenalan-Bucakalan ve Hüsamettin mahalleleri arasındaki tarihi kervan göç yolunun onarılarak alternatif turizme kazandırılmasını amaçladıklarını ifade etti.

Proje faaliyetinin maliyetinin 694 bin 367 lira olduğunu ve ajans tarafından 518 bin 525 lirasının hibe edileceğini aktaran Nasır, 2016'da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının desteğiyle tarihi Sarıhacılar Mahallesi ile Akseki arasında bulunan 3 bin 400 metrelik antik yolun restorasyon çalışmalarının yapıldığını bildirdi.

Nasır, şöyle devam etti:

"Sarıhacılar Mahallesinden başlayarak Belenalan, Bucakalan, Hüsamettin mahalleleri arasında kalan antik yol üzerindeki bitki temizliği yapılacak. Bitki temizliğinden sonra antik yolun bazı bölümlerinde bozulmalar bulunmaktadır. Bu bozulmalar ise tarihine uygun şekilde restore edilecek. Belenalan Mahallesi'nde kafe ve yöresel ürünlerin sergileneceği pazar yeri, antik yol üzerinde oturma alanları yapılacak."

Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki kültürel mirası yeniden canlandırmayı amaçladıklarını ifade eden Nasır, "Burası önemli bir turizm potansiyeline sahip. Amacımız köyü ve antik yolları, bölgenin doğal yürüyüş alanlarını, turizm ve kültürel cazibe merkezi haline getirmek."

Kaynak: AA