Vali Şıldak, Şehit Yakınları Ve Gazilerle Buluştu

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Burdur'un Karamanlı ilçesinde düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Kentte bir kafeteryada düzenlenen iftar programına katılan Vali Şıldak, burada yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerin Türkiye'nin temel taşları olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tarihine bakıldığında her zaman hedefte olduğuna dikkat çeken Şıldak, şunları kaydetti:

"Bugün de aynı sıkıntıları yaşamaya devam ediyoruz aslında. Bildiğiniz gibi en yakın geçmişimizde 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir hainlikle karşı karşıya kaldık. Burada da şehitler verdik. Bunun ötesinde yine Afrin'de şehitler verdik. Daha öteye gidersek Kıbrıs var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde, yıllardır yaşamakta olduğumuz bir terör hareketi var. Dünyada Türkiye gibi bu kadar badireyi kısa sürede atlatan hiçbir ülke yok."

Daha sonra şehit ailelerinin ve gazilerin çocuklarına hediye veren Şıldak, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'ni ziyaret etti.

İftara, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Tefenni Kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam Vekili İlker Eker, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA