Amasra'ya Kurulması Planlanan Termik Santral

Bartın'ın Amasra ilçesinde özel bir şirket tarafından kurulması planlanan termik santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun iptali istemiyle açılan davada taleb reddedildi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Platformu tarafından Belediye Cep Sineması'nda düzenlenen basın açıklamasında, Amasra'da kurulması planlanan termik santral için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu" kararının iptali için Bartın Platformu tarafından, Zonguldak İdare Mahkemesi'nde dava açıldığını anımsattı.

Zonguldak İdare Mahkemesinde "ÇED olumlu" kararının iptali istemiyle açılan davada, Bartın Platformu'nun talebinin reddedildiğini ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 10 Ekim 2016 tarihinde Amasra Gömü köyünde yapılmak istenen termik santral için ÇED olumlu kararı vermişti. 16 Nisan'da Zonguldak'ta yapılan duruşmaya Bartın'dan da 500'ü aşkın davacıyla katıldık ve ÇED olumlu kararının hem usul yönünden hem de esas yönünden iptal edilmesini istemiştik.

Ne yazık ki Zonguldak idare Mahkemesi, termik santral ÇED olumlu kararını iptal isteğimizi kabul etmemiş ve başvurumuz hakkında red kararı vermiştir. Termik santral yapımının önünü açan bu kararlarla, hem siyaset, hem bürokrasi, hem de mahkeme Bartın ve Amasra halkını ve doğasını tehditlerle karşı karşıya bırakmıştır.

Bartın Platformu olarak Zonguldak İdare Mahkemesi'nin verdiği red kararlarına üst mahkemelerde itiraz edeceğiz. Bu davaların Bölge İstinaf Mahkemesi'nde ve Danıştay'da takipçisi olacağız."

Kaynak: AA