Abhazya Rusya'ya Sebze İhracatında Rekor Kırdı

Rusya Federal Gümrük Servisi rakamlarına göre Abhazya’dan Rusya’ya gerçekleşen ihracat geçen yıla göre 3 buçuk kat arttı.

Abhazya Rusya'ya Sebze İhracatında Rekor Kırdı
Geçtiğimiz yıl içinde yoğun olarak yaşanan Abhazya’da haşere salgınları ve tarımsal sorunlara rağmen Abhazya’nın en büyük ihracat gerçekleştirdiği Rusya’ya rekor düzeyde sebze ihracatı gerçekleşti. Rusya Federal Gümrük Servisi 2018 yılının ilk çeyreğini baz alarak yaptığı araştırma sonuçlarını yayınladı. Bu rakamlara göre Abhazya’dan Rusya’ya gerçekleştirilen sebze ihracatı 3 buçuk kat arttı. Domates, salatalık, kabak, havuç, pekin lahanası ve çilek ihracatının başını çektiği ürün ithalatındaki artış Abhazya’ya büyük oranda tarım getirisi sağladı. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesi Başkan Vekili Ushangi Kvitsinia, Abhaz ürün yelpazesinin kademeli olarak genişlediğini ve dış ticaret cirosunun büyüdüğünü, bunun da Abhazya ve Rusya’nın ticaret ve ekonomik ilişkilerini olumlu yönde etkilediğini vurguladı. Rusya Federal Gümrük Servisi Abhazya Sorumlusu Sergey İvanov ürün kontrolünün sağlandığını ve Abhazya tarafından kaliteli ürün sevkiyatlarının gerçekleştirildiğini söyledi.

Adler Gümrük Müdürü Denis Voronin ise 2018 başından bu yana Abhazya- Rusya sınırının 2 milyon 697 bin kişi ve 1 milyon 613 bin aracını geçtiğini bunun da 2017 yılına göre yüzde 7.5 daha fazla olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA