Öğrencilere 'Yangın Güvenliği' Eğitimi

EDİRNE -Edirne'de öğrencilere "Yangın güvenliği" eğitimi verilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA BulgaristanTürkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın birinci teklif çağrısı kapsamında Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi’nin ortak yürüttükleri CB005.1.11.005 sayılı “Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi” isimli proje kapsamında Edirne merkezde 10 ila 12 yaş aralığındaki 100 öğrenci Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde Yangın Güvenliği Eğitimi’ne başladı.

Eğitime katılan ilk grup Lala Şahinpaşa Ortaokulu öğrencileri oldu.

Proje kapsamında Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne gelen 5/A Sınıfı öğrencileri ilk olarak teorik eğitim aldı.

İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel, yangın güvenliği ve afetlerden nasıl korunulacağı hakkında bilgiler verdi. Göbel, orman yangınlarında, deprem ve sel gibi doğal afetlerde neler yapılması gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Avrupa’da yapılan ‘Genç İtfaiyeciler Yarışması’nın bir etabı uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Yarışma öncesinde çocuklara Avrupa’da yapılan Genç İtfaiyeciler Yarışması’yla ilgili videolar da izletildi.

Yarışmayı önceden de izleme fırsatı bulan çocukların, bahçede gerçekleştirilen uygulamada oldukça başarılı ve istekli olduğu gözlemlendi. İtfaiyecilik mesleğiyle ilgili bilgi alan çocuklar, kendilerine bu fırsatı sunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkürlerini iletti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gürkan, söz konusu eğitimin 5 gün boyunca devam edeceğini ve eğitime çeşitli okullardan toplamda 100 öğrencinin katılacağını ifade ederek "Proje kapsamında Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü ve Haskova İtfaiyesi ile birlikte sonbaharda Avrupa’da uygulanan ‘Genç İtfaiyeci Yarışması’nın bir benzerini Edirne’de gerçekleştireceğiz. Haskova’dan gelecek olan 20 öğrenci ile eğitimlerimize katılan ve gönüllü olacak olan Edirne merkezdeki öğrencilerimiz bu yarışmada yer alacak. Bu yarışmamız Türkiye’de ilk defa Edirne’de gerçekleştirilecek. Edirne Belediyesi olarak bir ilki daha gerçekleştirmiş olacağız ve kentimizin çocukları Avrupa standartlarında itfaiye eğitimi almış olacaklar.” ifadesini kullandı.

Gürkan, söz konusu proje ile Edirne Belediyesi’nin 277 bin 922 avro hibe aldığını ve tam teşekküllü itfaiyeye sahip olacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA