Kocaeli'den Kısa Kısa

Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı başkanlığına Durmuş Yıldırım seçildi.

Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan Cem Kültür Merkezi salonunda yapılan 12. Olağan Kongre'nin divan başkanlığını Ali Ekber İncesu yaptı.

Çok sayıda üyenin yanı sıra CHP Körfez İlçe Başkanı Cavit Dağdeviren, Yalova Cemevi Başkanı Alemdar Coşkun'un da katıldığı kongreye tek listeyle giren Yıldırım, güven tazeledi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, merkezin açılışının 2019'da yapılacağını belirterek, katkı sağlayan halka ve Belediye Başkanı İsmail Baran ile meclis üyelerine teşekkür etti.

- Gölcük Halk Eğitim Merkezi hizmete devam ediyor

Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafız Arvas, merkezin her geçen gün kurs ve kursiyer sayısını arttırıp, Türkiye standartlarının üç kat üstüne, son iki yıldır da AB standartlarının üstüne çıkarak başarı elde ettiğini bildirdi.

Arvas, açılan sosyal, kültürel ve sportif kurslarda başarılı sporcu ve sanatçının yetişmesine katkı sağladıklarını belirterek, kurumun üç yüzden fazla usta öğretici konumundaki öğretmene geçim kaynağı olduğunu söyledi.

Merkezin, Açık Lise ve Açık Ortaokul öğrenci sayıları baz alındığında Gölcük’ün en büyük eğitim yuvası olduğunu dile getiren Arvas, yetişkinlerin yaygın eğitim faaliyetlerine katılım oranlarının, 61 bin nüfuslu ilçede 27 bin 785 kursiyer ile yüzde 17 olduğunu kaydetti.

- "Bizim işimiz davaya sahip çıkmaktır"

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, haftalık toplantıda yaptığı açıklamada, 21 Mayıs'ta açıklanan milletvekili aday listesine ilişkin, "Bizim için şahıslar önemli değil, bizim işimiz davaya sahip çıkmaktır." dedi.

Listenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Alp, Kocaeli listesinde en genç kadın aday olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Alp, bu listeyle yola çıkacaklarını ve çalmadık kapı bırakmayacaklarını anlatarak, "İnşallah tüm hücrelerimizle sahada çalışacağız ve neden AK Parti'nin olması gerektiğini seçmenlerimize anlatacağız." diye konuştu.

Sadece Türkiye'de değil dünyada ekonomik problemlerin olduğuna dikkati çeken Alp, "Bizim işimiz davaya sahip çıkmaktır. Bayrağımızı en üst seviyede dalgalandırmaktır. Ahmet, Mehmet önemli değil. Herkesin gönlünde bir isim olabilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA