İZKA'dan Fizibilite Çalışmalarına Mali Destek

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), 2018 Yılı Fizibilite Destek Programının bütçesinin 2 milyon lira olduğu bildirildi.

İZKA'dan yapılan açıklamaya göre, İzmir'in kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik olarak fizibilite çalışmalarına doğrudan mali destek sağlamak amacıyla 2 milyon lira bütçeli 2018 Yılı Fizibilite Destek Programını başlatıyor.

İZKA'nın destek türlerinden birisi olan Fizibilite Desteği, kar amacı gütmeyen kuruluşların yatırım projelerine yönelik yaptıkları fizibilitelerin desteklenmesini amaçlıyor.

Destek programının önceliklerinde ise şunlar yer alıyor, "Teknoloji üretme, yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi. İzmir’in etkin tanıtımının sağlanması ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla turizme yönelik altyapı ve hizmet kapasitesinin güçlendirilmesi. Eko-verimlilik, endüstriyel simbiyoz, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, temiz teknolojilere geçiş vb. uygulamalarla sürdürülebilir üretim ve hizmet kapasitesinin geliştirilmesi.

Küçük Menderes Havzası'nda sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması amacı ile tarım ve turizm sektörlerinde iklim odaklı akıllı uygulamalar, sürdürülebilir üretim ve hizmet sunum teknikleri, enerji verimliliği, eko-etiket vb. uygulamalar ile iklim değişikliğine uyum kapasitesinin geliştirilmesi. Özel politika gerektiren grupların sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama aktif katılımlarını güçlendirmek amacıyla sosyal içermenin geliştirilmesi ve bu alanda faaliyet gösteren yapıların kurumsal kapasitenin artırılması."

21 Mayıs 2018 tarihinde ilan edilen program kapsamında desteklenecek fizibilite çalışmalarına toplam 2 milyon lira kaynak ayrıldı.

Başarılı bulunan projelerin en az 20 bin lira en çok 200 bin lira destek alması ve uygulama süresinin 12 ay olması öngörülüyor.

Başvuru sahipleri 24 Aralık 2018 günü saat 17.00'ye kadar proje başvurularını yapabilecekler.

Konuyla ilgili İZKA Genel Sekreteri Mehmet Yavuz da, orta vadede odaklanılacak stratejik tercihleri belirlediklerini aktararak, "İlan ettiğimiz 2018 Yılı Fizibilite Desteği de bu çerçevede hazırlandı. Bu program kapsamında desteklenecek fizibilite raporlarının ileride İzmir’in sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak önemli projelere dönüşmesini diliyoruz." dedi.

Kaynak: AA