CHP Bilecik Aday Tanıtım Toplantısı

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün: 'Sayın Muharrem İnce 28 ile gidip 36 miting yapmış, halkı ve milletiyle bütünleşmiştir'.

TBMM Başkanvekili ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Sayın Muharrem İnce 28 ile gidip, 36 miting yapmış, halkı ve milletiyle bütünleşmiştir." dedi.

Tüzün, partisinin Bilecik aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sürecine büyük bir heyecanla girildiğini bildirdi.

Tüzün, "Seçime giriyoruz ama bilemedikleri, tahmin etmedikleri bir şey vardı. Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran CHP, 90 yıllık bu çınarın onlardan daha hazırlıklı olduğunu, onlardan daha fazla iddialı olduğunu düşünememişlerdi. Sayın Muharrem İnce, 28 ile gidip 36 miting yapmış, halkı ve milletiyle bütünleşmiştir." diye konuştu.

Seçim kampanyalarını 5 ana temel unsur üzerinde yürüteceklerini belirten Tüzün, şöyle devam etti:

"Birincisi 16 yıldır hukuk sisteminin uğradığı tahribatları söyleyeceğiz. Öncelikle hukuk devleti kavramını yeniden standart hale getireceğiz. Milletimiz yargıya, adalete, hukuka güvenecek. Bağımsız yargıçlar olacak. İkinci temel unsurumuz demokrasi. İlk iş olarak OHAL'i iptal edeceğiz ve Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz. Üçüncü konumuz eğitim. Eğitim politikasını değiştirecek olan kişi Sayın Muharrem İnce'dir. Dördüncüsü dış politikadır. Yurtta Sulh Cihanda Sulh politikası uygulayacağız. En son ve en önemlisi ekonomi. CHP'nin parlamentoda çoğunluğu olduğunda, Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda ekonomik sıkıntıları çözmeye söz veriyoruz."

CHP'nin Bilecik'ten birinci sıra milletvekili adayı da olan Tüzün, "Bilecik'te kampanyamızı 3Ç üzerinde yürüteceğiz. Birincisi çalmayacağız, ikincisi çaldırmayacağız, üçüncüsü de çalışacağız. O nedenle bize büyük sorumluluk düşüyor." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA