Ayvacıklı Öğrencilerin 'Su Festivali' Etkinliği

Ayvacık ilçesine bağlı Kösedere köyündeki Kösedere Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Su Kaşifi" programıyla, öğrencilerin artık malzemeler kullanarak ortaya koydukları ürünler düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Alınan bilgiye göre, öğrencilerin proje kapsamında hazırladığı fotoğraf sergisi, suyun önemine vurgu yapan resim sergisi, su tasarrufunun önemi anlatılan Hacivat ve Karagöz oyunu, su temalı bilimsel gösteri, bombastik ve damat halayı gösterisi, Su ile Rap Şarkısı, suyun önemine dikkat çeken moda gösterisinin yer aldığı etkinliğe köyün muhtarı Mutlu Yaşar ile öğretmenler ve veliler katıldı.

Okulun Sosyal Bilgiler öğretmeni ve proje koordinatörü Safiye Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan atölye çalışmaları sonrasında 10 gün süren hazırlık çalışmaları kapsamında etkinliğin hazırlandığını söyledi.

Öğrencilerin bu sayede atık malzemeler ile neler yapılabileceğini ortaya koyduklarını belirten Çam, "Böylece geri dönüşüm fikirleri vererek gelen konukların günlük yaşamlarında kullandıkları bu malzemelerin çöp olmadığını basit şekiller vererek kendilerinin de bu ürünleri yapabileceklerini gösterdik. Açtığımız fotoğraf sergisi ile bu güne kadar yaptığımız faaliyetleri gösterdik.

Biz suyu koruyoruz, ya siz? diyerek sıra sizde mesajını verdik. Yiyeceklerdeki saklı su oyunu ile gelen konuklarımızın eğlenerek öğrenmelerini hedefledik. Resimlerle suyu anlat adlı köşemizde su ile ilgili konuklarımızın resim yaptırdık ve suyun önemini resimlerle anlatmalarını istedik." diye konuştu.

Etkinlik sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: AA