SAÜ'de Üç Bölüm Daha Akredite Edildi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesinden üç bölüm daha FEDEK tarafından akredite edildi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sebahattin Zaim Konferans Salonu'nda "FEDEK Akreditasyon Sertifikaları Takdim Töreni" düzenlendi.

Törende, Sanat Tarihi, Sosyal Hizmet ile Türk Dili ve Edebiyatı İkinci Öğretim programları öğretim üyelerine, 2018-2023 yılları için 5 yıllık süreyle bağımsız akreditasyon kuruluşu FEDEK tarafından akredite edildiğine dair sertifikaları verildi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, törende yaptığı konuşmada, yeni dünya düzenine ayak uyduracak mezun yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bunun için kalite akreditasyon kurumsal değerlendirme gibi kavramlar çok öne çıktı. Bunların amacı dünyaya adaptasyon sürecinde açığı kapatmak. Ülkemizde üniversitelerin dış değerlendirmesini yapan kuruluşlar yoktu. Avrupa'dan bazı kuruluşlar geliyordu. Daha sonra Yükseköğretim Kalite Kurulu bağımsız halde iki aydır çalışmaya başladı ve üniversiteleri dış değerlendirmeden geçiriyorlar." şeklinde konuştu.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın da üniversite bünyesinde kurumsal yönetim modelinin oturmuş durumda olduğunu, sürekli bir iyileştirme ve çeviklikle yönetebilme modelini yerleştirdiklerini kaydetti.

SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu ise fakültede toplamda 16 programın akredite olduğunu ifade ederek, bunun Türkiye genelinde bir ilk olduğunu söyledi.

FEDEK akreditasyonunun gönüllülük esasına dayalı bir süreç olduğunu aktaran ve bu sürece katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini ileten Daşcıoğlu, fakültenin uluslararası düzeyde bir yükseköğretim birimi haline gelmiş olmasının gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Törende FEDEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Osman Yavuz Ataman da akredite olan programların öğretim üyelerine sertifikalarını teslim etti.

Kaynak: AA