SAÜ'de 'TEKNOTRONİK 2018' Robot Yarışması

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesinde "TEKNOTRONİK 2018" isimli robot yarışması düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, fakülte bünyesinde labirent, serbest kategori, çizgi izleyen ve mini sumo robotları olarak dört alanda düzenlenen organizasyona yaklaşık 30 takım katıldı.

Teknoloji Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği, Bilişim ve Teknoloji Topluluğu ve Teknoloji Fakültesi Öğrencileri Topluluğu tarafından organize edilen yarışma ilgi gördü.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, robotlar ve otomasyon sistemlerinin endüstrinin rekabet gücünde kilit rol oynadığını ve rekabetçiliklerini arttırmak isteyen ülke, sektör ve şirketlerin giderek artan oranlarda robotik teknolojilerine yatırım yapmakta olduğunu belirtti.

Robot teknolojilerinin öğrencilerin kendilerini geliştirecekleri önemli alanlardan biri olduğunu belirten Sarıbıyık, şöyle konuştu:

"Teknoloji Fakültesi olarak belirlediğimiz öncelikli çalışma alanları arasında robotik uygulamalar yer alıyor. Öğrencilerimize ve akademisyenlerimize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Uzaktan kontrollü ya da otonom kara ve hava araçları, robotlar, robot yazılımları, uzaktan kumanda edilebilen robot kollar ve benzeri çalışmalar fakültemiz tarafından yürütülüyor. Bu çalışmaların yaygınlaştırılmasını teşvik etmek için de böyle bir organizasyon yapmak istedik. Aramızda bu ilgi alanında kendini geliştirmiş pek çok arkadaşımız var. Sizlerin bu tür alanlara yönelmiş olmanızdan dolayı ayrı bir memnuniyet ve gurur duyuyorum. Yaptığınız ve yapacağınız bu uygulamalar hem sizlerin daha da gelişmesine, hem de bu işe merak duyan yeni arkadaşlarımıza pozitif bir katkı sağlayacaktır. Oluşturduğunuz bu sinerji ve katkılarınız dolayısıyla sizlere teşekkür eder, gerek öğrencilik hayatınızda gerekse mezun olduktan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum."

Konuşmasının sonunda organizasyon ekibine de teşekkür eden Sarıbıyık, gerçekleştirilen bu tür çalışma ve organizasyonlarda dekanlık olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını ve her daim destek olacaklarını dile getirdi.

Yarışmanın ardından Arkkontrol Robotik Otomasyon Sistemleri firma ortağı Volkan Şahin, öğrencilerle söyleşi yaptı.

Yarışmada dereceye girenlere belge ve ödülleri verildi.

Kaynak: AA