Hekatomnos'un Mezarında 'Veda Sahnesi' Canlandırıldı

Milas'ta, 2010’da gün yüzüne çıktığında 'yüzyılın arkeolojik buluşu' olarak nitelendirilen Kral Hekatomnos'a ait anıt mezarın da bulunduğu Uzunyuva Anıt Mezarının bulunduğu alanda 'Veda Sahnesi' canlandırıldı.

Milas ilçesinde, 2010’da gün yüzüne çıktığında "yüzyılın arkeolojik buluşu" olarak nitelendirilen Kral Hekatomnos'a ait anıt mezarın da bulunduğu Uzunyuva Anıt Mezarının bulunduğu alanda "Veda Sahnesi" sahnelendi.

Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapımı tamamlanan Uzunyuva Arkeopark Alanı'nda Milas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü ve Milas Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğretim görevlilerince antik takılar, geleneksel el sanatları, antik kıyafetlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Daha sonra arkeopark alanı içinde bulunan Kral Hekatomnos'un 2 bin 400 yıllık anıt mezarı üzerinde Milas Meslek Yüksekokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerince Hekatomnos'un veda sahnesi tarihi alanda antik kıyafetleri giyen öğrenciler tarafından izleyicilere sunuldu.

Öğrenciler, daha sonra Hekatomnos ve ailesinin giydiği antik dönem kıyafetlerinden oluşan kıyafetleri defilede sergiledi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Müzeler Haftası'nı Milas'a yakışır şekilde kutladıklarını söyledi.

Yörenin tarihi kimliğini ortaya çıkaran Milas Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrencilerine teşekkür eden Arslan, "Milas, barındırdığı antik kentleri ve sahip olduğu müzeleriyle çok şanslı. Bölgemiz her gün gelişen yeni bir müzeyle bu zenginliğine zenginlik katan, turistlerimizi, ziyaretçilerimizi beklediğimiz güzel bir kent." diye konuştu.

Arslan, programda öğrenciler tarafından Hekatomnos'un veda sahnesinin ziyaretçiler tarafından da büyük beğeni topladığını ifade etti.
Kaynak: AA