Antalya'da İki Suriyeli Davalarında Bağış Yaparak Uzlaştı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada, 2 Suriyeli Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu tarafından görevlendirilen uzlaştırmacı aracılığıyla bağış yaparak anlaştı.

Edinilen bilgiye göre, şüpheli B.M. hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üzerine atılı suçtan dolayı soruşturma başlatıldı. Şüphelinin üzerine atılı suçun 5271 sayılı Kanunun 253’üncü maddesi uyarınca “uzlaşma” kapsamındaki suçlardan oldu için dosya uzlaştırma uygulanabilmesi için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi.

Uzlaştırmacı aracılığıyla görüşmelere başlandı

Soruşturma dosyası Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Savcısı tarafından uzlaştırmacıya verildi.

Uzlaştırmacının, müştekinin de mağduriyetinin giderilmesi adına bin TL alacağın 500 TL’sinin müştekiye verilmesi, diğer 500 TL’sinin de Mehmetçik Vakfı’na bağış yapılmasını taraflara teklif etmesi üzerine, Suriye vatandaşı olan müşteki ve şüpheli uzlaşma teklifini kabul ettiklerini beyan etti. Taraflar, Antalya Adalet Sarayı’nda bulunan Uzlaşma Görüşme Odasında bir araya geldi. Şüphelinin, müştekiye elden nakden 500 TL vermesi, diğer 500 TL’yi de Mehmetçik Vakfı’na bağış yapması üzerine Suriye vatandaşı olan müşteki ve şüphelinin uzlaştırmacının hazırladığı uzlaştırma raporunu imzalamaları ile taraflar arasında uzlaşma sağlandı.

Türkiye Devleti’nin adaletine güvendim”

Suriye vatandaşı müşteki M.O. Türkiye Devleti’nin adaletine güvendiğini, topraklarından çok uzakta olsa dahi Türk adaletinin kendi vatandaşı olmayan birisine dahi aynı muameleyi gösterdiğini, haklarını savunduğunu, mahkeme olmadan alacağına kavuştuğunu, ayrıca Türk askerine bir nebze destek olduğu için de mutlu olduğunu ifade etti.

Suriye vatandaşı olan Şüpheli B.M. mahkemeye gitmeden sorunun çözüldüğü için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Dosyanın mahkemeye gidilmeden uzlaşma yoluyla kısa bir sürede sonuçlandığını dile getiren B.M. yargılama sürecine gidilseydi, aylar belki de yıllar süreceğini, birçok kez duruşmaya gidip geleceğini, işinden olacağını, yargılama sonucunda belki de hapis cezası alacağını dile getirdi.
Kaynak: İHA