Meslek Lisesi 'Hızlı Tren'e Teknik Eleman Yetiştirecek

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Hızlı Tren için eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı'nın açıldığını bildirdi.

Cırıt, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın Edirne'de gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Edirne'deki yatırım planında Hızlı Tren projesinin yer aldığını belirtti.

Hızlı Tren'in gelişen yatırımların arttığı bir sektör olarak göze çarptığını aktaran Cırıt, şunları kaydetti:

"Özellikle Edirne ilimiz hızlı tren projesi yatırım planları içinde öncelikli durumda olup, 3-4 yıl içerisinde tamamlanacaktır. Hızlı tren projesi bu alan mezunları için artı imkanlar sunmaktadır. İlimiz ve çevre illerde bu alan mezunlarına ihtiyaç duyulacaktır. Özellikle ilimizdeki 9. Sınıf öğrencileri bu alanı tercih ettiklerinde projenin tamamlanmasıyla aynı dönemde mezun olacaklardır. 8. Sınıf öğrencileri de okulumuzu tercih ederek, 10. sınıfta bu alana geçiş yapabilirler.

Özellikle okulumuz mezunlarının almış olduğu belgeler tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olmaktadır. Demiryollarında enerji tesisleri, elektrikli işletme tesisleri ile santrallerin ve sinyalizasyonun, kent içi raylı ulaşım sistemlerinin elektrik ve elektronik aksamının ayarlarını ve düzenli kontrolünü, bakım ve onarımını, sistemin her zaman aktif halde tutulma işlemini yapan kişidir."

Cırıt ayrıca, "Meslek elemanları TCDD Genel Müdürlüğü ve bazı Büyükşehir Belediyelerince taşeron firmalara verilen metro ve tramvay yapımı işleri bu meslekte çalışma alanlarıdır. Raylı sisteme yönelik toplu taşıma uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılması durumunda bu meslekte iş bulma olanagğı daha da artacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA